Lihamureke

torstai 4. marraskuuta 2010

Miten näin helppoa evästä tekeekin niin harvoin? Itse en välitä tehdä kermaviileillä ja sipulikeitoilla jatkettuja murekkeita tai pullia, parmesaani riittää pitämään murekkeen kasassa. Koostumus on todella paljon tiukempi kuin jatketuissa ja tällaisesta saa leikattua kylmänä mukavan siivun leivän päälle.
Lähiaikoina pitää ottaa kokeiluun serkkuni murekereseptit, on nimittäin aikalainen murekemestari. Kuka voisi vastustaa sinapilla ja pekonilla kuorutettua lihamureketta?

2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 tl chilihiutaleita
1,5 kg luomunaudanjauhelihaa
3 dl parmesaaniraastetta
1 rkl kanelia
2 rkl jeeraa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko sipulit hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle chilit ihan kuullotuksen loppuvaiheessa. Ei haittais vaikka sipuli sais pikkaisen väriä.
Sekoita sipulit jauhelihan sekaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi joko k-vatkaimella tai käsin.
Paista mureketaikinasta koepala pannulla makujen tarkistamiseksi. Jos ei maistu, niin tee asialle jotain.
Paista mureke kypsäksi 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.















Siis karsee kuva, mutta vika ei ole ihan kokonaan kuvaajassa, mureke ei ole kaunista ruokaa.

4 kommenttia

  1. No, jos ei kaunista, niin sitäkin maittavampaa.
    Pakko kokeilla.
    Valoja täälläkin sytytelty,tosin ei aivan kuuhun asti näy.
    -sirpa-

    VastaaPoista
  2. Jos ei maistu, niin tee asialle jotain. -> XD

    VastaaPoista
  3. Hihittelin ihan samaa kuin merituuli ;)

    VastaaPoista
  4. Sirpa: Oikein oli maittavaa juu, ja mausteidensa puolesta sopii hyvin tähän(kin) vuodenaikaan.

    Merituuli ja Nelle: On aina mukavaa olla iloksi. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements