Uunissa paistettu lahna

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Lahna on kala. Lahna ei ole kauden kala. Lahnassa on paljon ruotoja. Isossa lahnassa on isot ruodot. Lahna on Reitin kalasta. Reitin kalassa kala on aina tuoretta. Lahna on hyvää.

Iso lahna
1 sitruuna
pari oksaa timjamia
savusuolaa

Suolaa kala sisältä ja päältäkin. Työnnä kalan sisään sitruunasivuja ja timjaminoksia.
Paista kalaa 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

7 kommenttia

  1. Voiko sitä sen selkeämmin sanoa!

    VastaaPoista
  2. Savusuola on <3 Pelastin vanhempieni isosta markkinapussillisesta osan, epäilin ettei ne kuitenkaan tule sitä käyttäneeksi :)

    Se ja sitruuna vois jopa kirkastaa lahnafiiliksiäni! Söin kotikotona asuessa paaaaljon järvikalaa, eli kaikkea hyvää, mutta sillä monipuolisten järvikalojen asteikolla lahna oli helppo rankata turhan alas...

    VastaaPoista
  3. Söpö postauas kaikessa yksinkertaisuudesssaan.

    Ja palautti mieleen sen entisen miehen, joka (väkijuomia nautittuaan) soitti vaimonsa työpaikalle ja kysyi: "onko se vanha lahna siellä?"


    --ä-

    VastaaPoista
  4. Lahnasta en ole valmistanut mitään. Pitäisi kokeilla, kai ne ruodot irtoavat kohtuudella kypsästä kalasta

    VastaaPoista
  5. Nanna: Joo, riisuin postauksesta kaiken turhan. :)

    Anna: Mä en ole vielä saanut savusuolasta minkäänlaista savutuntumaa valmiissa ruoassa, mutta pitäähä sitä käyttää kun ostettu on.
    Sais enempi olla tuota järvikalaa kalatiskissä.

    Merituuli: Aamen.

    Äiti: :D

    Arleena: Isossa lahnassa on isot tikut, jotka erottui ja irtos helposti.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements