Luumutortut

sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Joulun helpoista leivonnaisista herkullisimpia ovat joulutortut ja perinteistä luumutähtitorttua on kiva tuunata. Kaikkein yksinkertaisimmillaan luumutorttu syntyy valmistaikinasta ja valmishillosta, senkun leikkaa taikinalevyn kahtia, lusikoi levylle reippaanlaisesti hilloa ja taittaa levyn kolmioksi. Astetta fiininpi luumuhillo syntyy kuivatuista luumuista, alkoholista ja pähkinöistä.


Leivosvuoat eivät ole näiden torttujen onnistumisen kannalta mikään välttämättömyys, mutta minulla oli kova hinku päästä testaamaan Myllyn Parhaalta saamiani silikonisia tartalettivuokia. Mua jäi kovasti harmittamaan, kun sain näitä vain kaksi; Kanssa-asuja meni syömään yksinään loput neljä. Eikä se edes välitä makeasta, mutta niitä oli kuulemma juuri sopivasti hänelle lounaaksi (!).

3 levyä pakastevoitaikinaa
18 kuivattua luumua
18 pekaanipähkinää
0,5 tl kanelia
3 myllyn rouhaisua mustapippuria
0,5 dl amarettoa

Marinoi luumuja ja pähkinöitä amaretossa ja mausteissa vähintään muutama tunti. Soseuta marinoitunut luumuhilloaines.
Sulta voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kunnolla sulaneet levyt puoliksi ja painele näin syntyneet neliöt leivosvuokiin. Täytä luumuhillolla ja paista 220-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.

10 kommenttia

  1. Hahaa ;D Nauratti toi lounasjuttu ;D

    Tortut nayttavat tosi hyvilta!

    VastaaPoista
  2. Terveisiä kanssa-asujalle, lounas parhaasta päästä,NAM!
    t.äiti

    VastaaPoista
  3. No olipa kanssa-asujalla maukas lounas,ihanan täytteen olit niihin laittanut.

    Tollaiset tarteletti silikonvuoat olisi tosi kivat, mulla on kasa silikonisia muffinssivuokia ja kamalasti muutenkin silikonivuokia, mutta tollaisia ei vielä ole.

    VastaaPoista
  4. Haastoin sut Veera yhden sanan meemiin...

    VastaaPoista
  5. Heippa! Tässä vielä toinen haaste. Sivulillani siis. Älä ota paineita :)

    VastaaPoista
  6. Onpas suorastaan jännittävän näköisiä.
    -Tätsy-

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille kommenteista!
    Tortut näyttävät musta vähän kuiville kuvassa, mutta ei ne kyllä olleet livenä yhtään kuivia.

    Julia: Mä en syö irtokarkkeja, mutta nyt mulla on hyvä syy aloittaa. :)

    VastaaPoista
  8. oi, mä rakastan pekaanipähkinöitä... oliskohan tuohon sopinut jos olis lorauttanut vähän vaahterasiirappia päälle...

    VastaaPoista
  9. Nelle: Vaahterasiirappi sopisi varmasti erinomaisesti!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements