Katkarapusoppaa

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Tom yum on ihan maailman paras keitto ja sitä on pakko saada aina kun käy thaimaalaisessa ravintolassa. Toivottavasti vielä joku päivä pääsen maistamaan keittoa alkuperämaassansa.
Tämän oman keitelmäni koostumus ei kylläkään ole tom yum, vaan tommy toimi inspiraation lähteenä tälle 'mitä nyt kaapista sattuu löytymään' -sopalle.
Kaapista löytyi limeä, inkivääriä, chiliä, kahta eri kokoa katkarapuja, sitruunaruohoa ja kalakastiketta sekä ruohosipulia. Hyvää oli.


Vinkatkaapa lukijat kotiseutujenne parhaat thaikkuravintolat kommenttilootaan.
Minä pidän Orchidista ja se on sopivasti tuossa melkein kotia vastapäätä ja Tampereella tulee aina käydä Faasaissa Koskikadulla.

6 kommenttia

 1. Nami, minäkin rakastan tuota keittoa ja thaimaalaisia makuja muutenkin.Samoin minäkin toivon joskus pääseväni maistelemaan näitä keitoksia paikan päälle Thaimaahan.

  Ravintoloista tulee mieleen Helsingissä MaiThai, jossa tuli syötyä silloin tällöin ja aina oli hyvää.

  VastaaPoista
 2. Kruo Thai on mielestäni ihan hyvä. Kok Thaikin menee, mutta omistajat taitavat olla kiinalaisia, joka on hieman outoa? Molemmat siis Helsingissä, Kruo on Meksulla ja Koh Thai on Runeberginkadulla.

  Thaimaassa on kyllä turistin aivan järkyttävän vaikea saada aitoa ja mausteista thairuokaa, mikä on todella todella sääli.

  VastaaPoista
 3. Kuten Rossana sanoi, Kruo on erinomainen, Koh menee. Myös tämä meidän Kallion oma Lemon Grass on ollut oikein hyvä, mutta ruokaa kannattaa varautua odottamaan. Ja mikäs se on se Bulevardin thaimaalainen, siitäkin pidin, sen aion kerran kun kävin.

  Mun tämänhetkinen suosikkiannos on paistettua mustekalaa ja inkivääriä! :-P Odottelen, että taas pääsisin Kruoon sitä syömään.

  VastaaPoista
 4. Kalliossa Kolmannen linjan päässä on ruokalahenkinen Sawat Dee, jonka annokset on yllättäneet maukkuudellaan: itse tykkäsin ainakin noutona jopa enemmän Sawatin kuin Lemon Grassin currysta. Voi tosin olla että Lemonissa oli silloin vain huono päivä, niin paljon olen kehuja siitä kuullut :).

  Hauska thaikkuyksityiskohta on myös "ruokakioski" Du Dii 5. linjalla, ruoka valmistuu siinä odottajan nenän alla ja se on edullista ja hyvää, vaikka tietysti simppelimpää kuin yhtään hienommissa paikoissa. Paikan päällä ei tosin oikein mahdu syömään.

  VastaaPoista
 5. Sawat deessä mekin on joskus käyty, oikein hyvä, vaikka ei niin miellyttävä miljöö. Ja Dudii on klassikko! Sieltä tulee ainakin noutaa muuttomätöt jossei muuta :-D

  VastaaPoista
 6. Kiitos suosituksista. Täytyy näissä vierailla kun sattuu niin sanotusti huudeille.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements