Puolukka-neilikkamehu

torstai 27. marraskuuta 2008

Mä en keksi tähän mitään sanottavaa, paitsi että paljoa helpommaksi ei mehun tekeminen enää mene.

1,5 l vettä
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
3 - 8 neilikkaa maun mukaan

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Ota kattila liedeltä (ja kuori vaahto). Anna mehun jäähtyä hitaasti. Siivilöi, jäähdytä jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

5 kommenttia

 1. Oih, tää vois olla tosi jännää :o

  VastaaPoista
 2. Suosittelen Ent-tu kokeilemaan, kun on niin helppokin. Ja aivan ihana karpaloista. Ja hyvää myös kuumana glögin tapaan pienellä terästyksellä (jos sellaisia harrastaa).

  VastaaPoista
 3. Harmi kun täällä ei ole puolukoita, karpaloita kyllä on, mutta kuivattuja, vois kai niistäkin kokeilla....

  VastaaPoista
 4. Mulle puolukan ystävänä maistuis tää cocktail, hörps!

  Muistanko oikein, että sinä olit kokeillut jotain reseptiä Maarit Enkovaara-Astraldin uusimmasta kirjasta? Saatan muistaa väärin, koska olen synnynnäinen hattarapää ;-). Jos tiedät opuksen, nimi on jotain "makumatkalla Italian maakunnissa" tjsp., niin suosittelisitko hankkimaan sen. Haluisin jonkun Italia-keittokirjan, mutta miel. sellaisen että reseptien ruoka-aineet olisi saatavissa lähikaupasta. Haasteellista siis :).

  Terkuin Eppu

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Luulis, että onnistuu kuivatuistakin. Mä liottaisin vaan niitä myös ennen keittämistä, jotta vähän pehmenevät.

  Eppu: Mulla ei tuota kirjaa ole, pari saman tekijän aikaisempaa ja hyviksi havaittuja kylläkin. Mutta mä palaan tähän aiheeseen kuule paremmalla ajalla joko tähä kommenttilootaan tai sitten omana postauksenaan. Eli käy täällä välillä vilkuilemassa.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements