Minttua, katkarapuja ja herneitä

sunnuntai 23. syyskuuta 2012


Tämän pastan salaisuus on mintussa, sitä pitää olla runsaasti, jotta se myös maistuu kunnolla. Oliiviöljyssäkään ei kannata pihistelle ettei ruoka jää kuivaksi.

Parvekkeellani on minttua vielä runsaasti, se ei tunnu välittävän viilenevistä säistä. Salvia menestyy myös vielä hyvin kun muut yrtit ovat joko jo tämän kesän osalta käytetty tai päätyvät säilöntään vielä tänä viikonloppuna. Loppujen lopuksi vain basilika pärjäsi heikohkosti varjoisalla parvekkeellamme ja sekin kasvoi kuitenkin ihan kohtuullisesti kunhan sää oli lämmin. Ensi vuonna voisi kuitenkin varata basilikan tilan jollekin muulle ja pitäytyä kaupan ruukuissa.

Minttuinen katkarapu-hernepasta

1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 rkl paseerattua tomaattia
jäisiä katkarapuja
pakasteherneitä
tuoretta minttua

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuullota sitä runsaassa oliiviöljyssä hetki. Lisää pannuun tomaatti, kuumenna. Lisää jäiset katkaravut ja herneet. Peitä kannella kunnes pakasteet ovat sulaneet. Ota pannu liedeltä, lisää revityt mintunlehdet.




2 kommenttia

  1. Ihanat kuvat. Ihailen taas tuota sun superhienoa emalikattilaa. Mintuin ja herneen sävyt sopivat siihen loistavasti!

    Timjami kestää myös muuten hyvin pieniä pakkasia. Ja kasvaa loistavasti melkein missä vaan. Kokeile vaikka kombona osa tavan timjamia ja osa sitruunatimjamia. Hakiksen torilta saa ykleensä tosi hyviä taimia. Tai tee retki Keravan vankilan taimimyyntiin. Edullisia ja laadukkaita taimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Löysin viime viikolla parvekkeelta timjamin, jonka olemassaoloa en muistanut. Olen keväällä työntänyt sen ruukkuineen lasiseinäisen ison lyhdyn sisään. Hyvin ja runsaasti voi, sitä ei ole edes kasteltu kertaakaan koko kesänä.

      Kiitos taimivinkeistä, taidanpa suunnata Keravalle ensi keväänä!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements