Päärynäpiirakka

maanantai 24. syyskuuta 2012

Onko Satokartta tuttu? Minä luin jo viime vuonna Helsingin Sanomista aiheesta artikkelin, jossa mainittiin kotikulmillani kasvavan päärynäpuita. Älysin paikalle vasta tänä vuonna, ja niitä on p-a-l-j-o-n! Nyt puut ovat jo tyhjiä, mutta viime viikolla saatiin niistä hyvä saalis Lapsi Prinsessan kanssa.

Päärynäpiirakka

1 pkt voitakinaa (yksi esikaulittu levy)
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5-1 dl sokeria
ripsu kanelia
ripsu kardemummaa
4 päärynää
mantelirouhetta

Sulata voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse sulanut levy piirakkavuokasi kokoiseksi.
Sekoita tuorejuustoon kananmuna, sokeri ja mausteet. levitä juustoseos piirakkapohjalle.
Poista päärynistä siemenkodat ja siivuta. Levitä siivut piirakalle. Ripottele päälle vielä mantelirouhetta.
Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes pohja on kunnolla paistunut.


4 kommenttia

  1. Ei ole tuttu :D Näyttää hyvältä,päärynä on ihana jälkiruuissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauheesti ei tule tosiaan päärynöitä sellaisenaan syötyä, mutta leivonnassa ja jälkkäreissä ja juuston kanssa ne on ihania!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements