Kurpitsapullat

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Otin kurpitsalyhtyä taiteilleissa kaiken mahdollisen syömäkelpoisen talteen, paahdoin uunissa ja soseutin. Soseen varalle oli suunnitelmia gnocchista piirakkaan, mutta päädyin lopulta pulliin. Olen tehnyt aiemmin kurpitsaleipää, joka muistutti kovastikin pullaa ja tällä kertaa toteutin ohjeen enemmän pullan suuntaan ja joulun maut mielessä. Ohje ei siis juurikaan poikkea peruspullasta muutoin kuin puolet nesteestä on kurpitsaa ja kardemumman lisäksi takinaan ripaustetaan kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Käytin minulle hieman vierasta kuivahiivaa ja juurimenetelmää, mutta hyvin onnistui ja suht nopeesti vielä.
Hyvin vaivatusta hyvin kohonneesta taikinasta tulee ihat isot kuohkeat pullat, kohta kaksivuotiaan Lapsi Prinsessa 1:sen käsi kuvassa antaa vähän kokoperspektiiviä.



Kurpitsapullat

1 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
1 dl lämmintä vettä
1 dl rusinoita

Sekoita jauhot ja hiiva keskenään yleiskoneen kulhossa. Lisää jauhoihin vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Laita rusinat kuumaan veteen likoamaan.

2,5 dl kurpitsasosetta
2,5 dl maitoa
1 dl voisulaa
2 dl ruokokidesokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
1 dl liotettuja, valutettuja rusinoita
10-12 dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään kuritsasose, maito, voisula, sokeri, rusinat ja mausteet. Kaada seos takinajuuren päälle. Lisää vielä pari desiä jauhoja ja sekoita yleiskoneella. Ala lisätä jauhoja desi kerrallaan kunnes taikina on sopivan pehmeää. Vaivaa keskinopeudella useita minuutteja.
Kohota taikina kaksikertaiseksi liinalla peitettynä.
Leivo takinasta jauhotetulla alustalla isoja pullia. Nosta leivinpaperilla peitetylle pellille ja jätä liinan alle 10 minuutiksi kohoamaan.

1 kananmuna
raesokeria

Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 200-asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

2 kommenttia

  1. Lositava idea tuo kurpitsasose, ja ihanat mausteet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatista tai porkkanoista tulisi varmaan kans ihanat pullat!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements