Alepa Kauppakassi - lapsiperheen paluu arkeen

tiistai 25. elokuuta 2015



Paluu arkeen lomien jälkeen tarkoittaa, että aamupalapöydässä ei voi notkua kahta tuntia ja illallisen valmistamista ei voi aloittaa jo heti aamiaisen jälkeen ja lapsiperheessä se pitää syödäkin jo joskus iltapäivällä. Meillä tämä iltapäivän ajankohta on noin klo 18, en ole kolmessa vuodessa oikeen vieläkään tottunut tähän, ennen lapsia söin illalliseni aina aikaisintaan klo 20.
Lisätään tähän vielä, että työpäivän jälkeen käydään kaupassa, haetaan lapset tarhasta, viedään lapsia harrastuksiin ja koitetaan ehtiä omiin harrastuksiin ja jossain välissä pitäisi saada tehtyä se ruokakin. Aika fakiiri saa olla, että homma ei kosahda käsiin, siksipä apuun rientää Alepa Kauppakassi, joka toimittaa ruokaostokset kotiovelle, itse tarttee vaan makoilla sohvalla ja nakata tuotteita hiirellä virtuaaliseen ostoskärryyn.



Kokeilin kauppakassipalvelua osana Blogiringin ja Alepan kampanjaa. Tutuilta käyttäjiltä olin jo palvelusta hyvää kuullut, mutta olin silti iloisesti yllättänyt palvelun käytettävyydestä. Nettisivua on helppo selata ja tilauksen tekeminen on selkää. Ennakkoon surin sen, ah, niin mukavan käytävillä haahuilun puuttumista, mutta vaikka mulla oli kauppalista kädessä valmiina, ajauduin selailemaan tuotteita pitkiksi toveiksi.
Selailemalla kävi selväksi, että myös luomutuotteita on valikoimissa mukavasti ja päädyin lopulta vaihtamaan kauppalistaa ja reseptiä lennosta luomuvalikoiman mukaan. Ilahduttavasti kaupasta löytyy sekä L'uomu Nokkaa että Naapurin Maalaiskanaa, joten valitsin valmistettavaksi helpon kanaruoan, joka valmistuu puolessa tunnissa.

Minulla on ollut jo iät ajat vakaa aikomus alkaa harrastaa ateriasuunnittelua, eli päättää viikon ruoat edes suurin piirtein etukäteen, toteutus on vaan ollut tähän saakka enempi mallia 'kaikkea mitä mieli just kaupassa tekee kärry täyteen'. Meotodissa ei sinällään ole muuta vikaa, kuin että kaupan sijaan tuskailen jääkaapillani pohtimassa, että mitä sitä tänään syötäisiin. Kun käsillä on samaan aikaan sekä kaikki maailman reseptit että ruokakauppa, on suunnittelu paljon helpompaa ja viikon ruokaostokset tulee todella tehtyä kerralla. Alepan Kauppakassista löytyy liuta hyviä reseptejä, jotka voi suoraan klikata ostoskoriinsa, myös tämän mun kana-couscous -reseptin.



Erityisen käteväksi koen painavien ja suurikokoisten tuotteiden tilaamisen. Viikon maidot/vedet/mehut/jugurtit voi ostaa kerralla kuten myös vaipat ja vessapaperit. Yksi auto kuskaa ostokset samalle alueelle sen sijaa, että jokainen köröttelisi omalla autolla kaupalle selkäänsä säästääkseen.

Tein tilauksen päiviä ennen valitsemaani toimituspäivää ja jouduin laittamaan kaiken maailman muistuksia kalentereihin ja puhelimiin, jotta muistaisin olla kotona ruokakassien saapuessa. Alepa piti kuitenkin hyvän huolen, että toimitus ei päässyt unohtumaan: Iltapäivällä sain jo meilin, että Otto-niminen keräilijä on pakannut tuotteeni ja ne ovat pian lähdössä. Illalla sain meilin ja tekstiviestin, jossa kerrottiin kuljetuksen lähteneen ja tarkennettiin toimitusaikaa. Toimitusta saattoi myös seurata Kauppakassin sivulla.

Kauppakassin antimet on tarkoitettu heviin ruoanlaittoon ja lapsiperheessä arjen koittaessa se on myös usein nopeaa ruoanlaittoa. Tämä kanaruoka valmistuu puolessa tunnissa ja osa siitä on pelkkää odottelua, joten ehtii siinä hetken hengitelläkin. Ruoan valmistus on hyvä aloittaa jo edellisenä iltana, mutta esivalmisteluihin menee vain pari minuuttia.

Soija-hunajamarinoitu broileri, tomaatti-couscous ja jugurttikastike

n. 600 g broilerin rintaleikkeitä
1 punainen chili siivutettuna
pala inkivääriä (4x4cm) siivutettuna
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa

2,5 dl täysjyväcouscousia
2,5 dl kiehuvaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
2 salottisipulia
1 dl tuoretta korianteria silputtuna (ruukullinen tai puolikas)

3 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
1/2 sitruunan mehu

Siivuta chili ja inkivääri, inkivääriä ei tarvitse kuoria. Laita siivut pakastuspussiin. Mittaa pussiin soijakastike, rypsiöljy ja hunaja. Sekoita marinadiainekset ja lisää broilerin rintaleikkeet. Sulje pussi tiiviisti, painele pussia, jotta marinadi levittyy leikkeille. Laita pussi kyljelleen jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 8 tuntia. Käännä pussi marinoinnin puolivälissä jos mahdollista.
Ota rintaleikkeet jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nosta rintaleikkeet marinadista, voit napsia pois inkiväärin ja chilin siivut. Aseta leikkeet uunivuokaan ja paista 20 -30 minuuttia kunnes liha on kypsää.

Broilerin kypsyessä valmista couscous ja jugurtti.
Keitä 2,5 dl vettä. Mittaa kulhoon couscous ja kaada päälle kiehuva vesi. Peitä kannella ja anna seistä 6 minuuttia.
Pilko kirsikkatomaatit (8 osaan) ja kuori ja siivuta sipulit. Silppua korianteri. Kaada hautuneeseen couscousiin oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita couscousia haarukalla. Lisää tomaatit, sipulit ja korianteri, sekoita jälleen haarukalla.

Mittaa kulhoon jugurtti, silputtu minttu ja sitruunamehu. Sekoita.


Yhteistyössä Alepa Kauppakassi



2 kommenttia

  1. Voi, miten tuttua tuo onkaan! Päätin juuri eilen, että alan suunnittelemaan viikon ruokalistaa koululaisten ruokalistan mukaan, ettei samoina päivinä ole koulussa ja kotona keittoa. Olen päättänyt asian ennenkin, mutta nyt yritän tsempata ja olisi mahtavaa, jos joku vielä kiikuttaisi ostokset kotiin. I love that idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippu palvelu tämä Kauppakassi. Tykkään tosi paljon käydä kaupassa, mut just nimenomaan haahuilemassa. Tälleen säästää aikaa, vaivaa ja pitkän penninkin kun musta nettiostoksilla on helpompi sit kuitenkin pysyä siinä kauppalistassa ja oudot heräteostokset jää tekemättä. Niille kun ei lopulta yleensä edes löydy mitään käyttöä.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements