Ruusukaalia lisukkeeksi

maanantai 5. lokakuuta 2015

Kaikkien lasten ikisuosikki ruusukaali on ihan törkeen hyvää. Monipuolinen ruusukaali on varsin terveellinen vihannes, kourallisella kattaa päivittäisen K- ja C-vitamiiniannoksensa mennen tullen ja foolihapostakin neljänneksen. Näiden kolmen lisäksi ruusukaali sisältää noin 80 ihmisen terveydelle suotuisaa asiaa.
Ruusukaalit voi keittää tai höyryttää kokonaisina, itse suosin lehtien irrottamista ja nopeaa pyöräytystä pannulla. Pikkukaalit toimivat sellaisenaan, pikkasen vaan suolaa ja sitruunamehua joukkoon, tai niistä voi rakentaa vaikka kokonaisen aterian.
Pähkinäinen ruusukaali-pekonilisuke käynnistää tänään alkaneen ruusukaaliviikon. Mikä on sinun ruusukaalisuosikkisi?Pähkinäinen ruusukaali-pekonilisuke ja tahinikastike
400 g ruusukaaleja
100 g pekonikuutioita
1 dl cashew-pähkinöitä

2 dl maustamatonta jugurttia
1 dl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
mustapippuria
vettä (n. puoli desiä)

Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrottele lehtiä, kaalin puolittaminen voi helpottaa lehtien irrottamista. Laita odottamaan.
Nakkaa pekonikuutioit kylmälle pannulle, anna kuumentua ja paista rapeiksi. Lisää pähkinät ja ruusukaalinlehdet. Paista muutama minuutti sekoittaen.

Sekoita jugurttiin tahini, sitruunamehu, hunaja ja hieman rouhittua mustapippuria. Seos on tarkoitus sekoittaa tasaiseksi. Ala lisä vettä lusikallinen kerrallaan kastikkeen ohentamiseksi. Lisää niin kauan kunnes koostumus on mieluisa.VINKIT: Ruusukaalin sisimpien lehtien irrottaminen on mahdottomuus, mutta ei sen niin väliä, irrota sen verran mikä irtoo ja loput sekaan kokonaisempana.
Tahinikastikkeen paksuun vaihtelee käytetyn jugurtin mukaan aika paljon, turkkilaisesta tulee jäykkää, tölkkijugurtista luirumpaa, makuasia tämäkin lopulta tarviiko vettä vai ei.


2 kommenttia

  1. Tämä oli tosi herkullista naudanlihaversiona. Kiitos ideasta!
    Anna

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements