Suomen olutmestari 2016

maanantai 12. lokakuuta 2015Tiesitkö, että oluen tarjoileminen ei ole pelkää ranneliikettä hanan nupissa vaan vaatii valtavasti perehtyneisyyttä ja ammattitaitoa? Ihailen suuresti asialleen omistautuneita ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvia ammattilaisia. Siksikin oli hienoa päästä viime viikolla seuraamaan Suomen Olutmestarin 2016 valintaa.

Kilpailu järjestettiin nyt jo kahdeksatta kertaa. Esikarsintakierroksilta ja semifinaalista loppukilpailuun pääsi viisi rautaista ammattilaista niin olut- kuin ruokaravintoloista. Finaalissa testattiin kilpailijoiden ammattitaitoa asiakaspalvelussa, oluttietoudessa ja teknisessä osaamisessa. Asiakaspalvelua testasi viisihenkinen kutsutuomaristo, joille kukin kilpailija suositteli olutta toivomusten mukaan. Samainen tuomaristo testasi kilpailijoiden tietoja kiperillä olueen liittyvillä kysymyksillä mm. tarjoilusta, mausta ja historiasta. Teknistä osaamista tarkkaili kaksihenkinen ammattilaisraati, eli viime vuoden voittaja Jani Suomalainen ja Sinebrychoffin tuoteaktivointipäällikkö, Yks olut -kirjan kirjoittaja ja Punavuori Gourmet -bloggaaja Aniko Lehtinen.
Kullakin kilpailijalla oli kuusi minuuttia aikaa suoriutua tilausten ottamisesta, kysymyksiin vastaamisesta ja oluiden tarjoulusta. Kuusi minuuttia on todella vähän, varsinkin kuin kutsutuomarista jaaritteli laveasti koko ajan, teki ihan mieli huutaa, että hiljaa ny siellä, kun tässä olis niinku vähän kiire!

Kilpailuoluet olivat KOFF III, Guinness, Sinebrychoff Porter, Grimbergen Blanche ja East India Pale Ale. Taidoikkaimmin ja tietäväisimmin olut tarjoili rovaniemeläinen Antti Peltonen, onnea!. Palkintona tässä kisassa on jokaisen olut ammattilaisen unelma, eli oma olut ravintoloihin. Voittaja pääsee kehittämään mieleisensä oluen Sinebrychoffin panimopäällikön kanssa ja ensi kesänä pääsemme nauttimaan tätä tuotosta vaikkapa terasseilla.


Oluen ystävän ja ruokabloggaajan kulmasta oli varsin kiintoisaa kuunnella ammattilaisten ruokasuosituksia erilaisille oluille. Kunnollinen ja huolellinen oluen ja ruuan yhdistäminen on vähintään yhtä tarkkaa puuhaa kuin viinin valitseminen ruoalle. Muutoinkin kisa oli varsin viihdyttävä ja huumoripitoinen ja kisapaikalla Ravintola Maxinessa oli tiivistä ja tiivistunnelmaista. Seurakseni kisaa seurasivat Sillä Sipuli, Andalusian auringossa, Meanwhile in Longfield, Vastaisku ankeudelle ja Tiskivuoren emäntä, tsekkaapa heidänkin postauksensa kisasta.
Nyt ihmiset hyvät, pistäkään seurantaan Suomen olutmestari -nettisivu ja kisan Facebook-sivu, jotta saatte tietää millaisen oluen voittaja Peltonen aikoo nautittavaksemme tuoda ja ennen kaikkea, että koska sitä oikeen sitten pääsee siemailemaan.


Yhteistyössä Sinebrychoff

3 kommenttia

 1. Kiitokset kivasta perjantai-illasta! :) Ja huomenna sitten korkataan yhdet oluet, sen olutpäivän kunniaksi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Mä ehdin jo unohtaa koko olutpäivän. :)

   Poista
 2. ehheheeee :-) kiitos seurasta ja kuvasta... :-/

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements