Uunibataatit ja kikhernetäyte

sunnuntai 25. lokakuuta 2015



Tässä on kärsitty vähän flunssaa koko viikko (eikä niin vähääkään). Oloon ja mielentilaan ovat sopineet hyvin mausteiset ja helpot ruoat. Nää uunibataatit ovat yksinkertaisuudestaan huolimatta, tai juuri siksi, parasta ruokaa mitä olen aikoihin tehnyt. Miten paljon herkullista makua voi saadakaan näin vähällä aikaiseksi?! Ja viime aikoina mä olen kunnostautunut tekemään poikkeuksesta ihan törkeemmän hyvempää ruokaa, perhe on suorastaa äimistynyt joka päivä, joten nämä kehut uunibataateille eivät ole millään muotoa vaatimattomat.



Uunibataatit kikhernetäytteellä

4 pientä bataattia
1 tlk kikherneitä
1 keltasipuli
1 rkl oljyä
1 rkl ceylonin kanelia
1 rkl jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1 ruukku korianteria
4 dl kreikkalaista jugurttia

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Pese bataatit juuresharjalla, kuivaa liinalla ja töki niihin haarukalla reikiä. Kiedo jokainen bataatti tiiviisti folioon.
Laita bataatit uuniin ja paahda noin 50 minuuttia kunnes bataatit ovat läpeensä pehmeitä.

Bataattien uunittuessa valmista täyte. Kuori ja kuutioi sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Laita pannuun öljy, sipulikuutiot ja kuivat mausteet. Kuullota sipulit miedollä lämmällä aivan pehmeiksi ja kullankeltaisiksi.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää ne pannuun ja paista sekoittaen muutama minuutti.
Ota pannu liedeltä, silppua korianteri ja lisää kikherneisiin.

Avaa valmiit bataatit folionyyteistään varovasti, ettet käräytä sormiasi. Leikkaa bataatit auki, sakset ovat tähän kätevät. Purista bataatteja hieman päistä, jotta ne aukeavat ja täytteelle muodustuu kolo. Lusikoi täyte bataatteihin ja tarjoa jugurtin kanssa.




P.S. Luulin keksineeni kikherneillä täytetyt bataatit Peggyn pieni punainen keittiö -blogista, mutta erehdyin. Eli jos tunnistat tässä nyt oman hengentuotteesi niin vinkkaa ja jaan kunnian sinne minne se kuuluu.

7 kommenttia

  1. Tässä reseptissä yhdistyy kaksi suosikkiani, kikherneet ja bataatti, joten ei voi mennä pieleen! Menee siis kokeiluun. Kuvasi ovat myös nätit. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, menee niin kokeiluun kyllä tämä! Tässä on vähän kaipailtu uusia ruokalajeja kokeiluun kasvisruokaperheeseen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin sitten niin, että kirjoitin kaksi kertaa "kokeiluun" :D

      Poista
    2. Tuskin huomasinkaan kaikkea tätä kokeilua. ;)
      Tuu kertoon sit mitä tykkäsit.

      Poista
  3. Ah ja voih, ihanat mausteet täytteessä, kaikki mun lempparit kerralla! Uunibataatit on jotenkin hellyttävän näköisiä, kun ne menee ruttuun ihan eri tavalla kuin uunipotut.

    VastaaPoista
  4. Juuri tässä haaveilin kikherneillä täytetystä bataatista toissapäivänä. :D Tämä oli selvästi sen merkki että pakko kokeilla, kun sopiva ohjekin ilmaantui maisemiin. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements