Puuro ja sen lukemattomat mahdollisuudet! Pitkän voileipäkauden jälkeen olen taas palannut puuroaamiaisiin. Näin kotirouvana lounaskin kuittaantuu helposti puurolla, laiska rouva keittää aamulla isomman satsin ja lämmittää sitä sitten lounasaikaan.
Puuron keittäminen ei tosin vaadi kummoistakaan vaivaa, puuroaines ja neste kuumennetaan kiehuviksi, napataan liedestä lämmöt pois ja annetaan puuron lempeästi hautua samettiseksi. Puuroa pitää muistaa sekoittaa.
Kvinoa on varsin hyvä vaihtoehto puurolautaselle koska se on todella täyttävää. Reseptin pienen kuuloisesta annoksesta tulee kylläiseksi kaksi ihmistä. Terveellistä ja ravitsevaakin se on, täynnä proteiinia ja mineraalia, kvinoan ravintoarvoista ja terveysvaikutuksista voit lukea lisää Authority Nutritionista. Valitse puuroon aina kotimaista kvinoaa, esimerkiksi SunSpeltin tai Rainingon Luomutilan.
Päärynä-kvinoapuuro (kahdelle)
2,5 dl vettä1 tl ceylonin kanelia
ripaus suolaa
1 päärynä (100 g)
1 dl kvinoaa
Mittaa kattilaan vesi, kaneli ja suola. Raasta joukkoon päärynä. Kuumenna kiehuvaksi.
Nesteen kuumentuessa huuhtele kvinoa huolellisesti. Sekoita kvinoa kiehuvaan veteen, laske lieden lämpöä ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Sekoita välillä.
Tarjoa valmis puuro päärynälohkojen ja manteleiden kera.
Päärynää ei ole välttämätöntä kuoria, minähän en kuori koskaan mitään jos ei ole ihan pakko. Kuoret jäävät tosin vähän sellaiksi rapsakoiksi.
Ihanan kuuloinen puuro! Olen vasta tänä syksynä löytänyt tuon kvinoan ja olen ihan rakastunut. Tätä puuroa on kyllä ehdottomasti tehtävä joku aamu meillekin.
VastaaPoistaPakko vielä kehua että olitte loistavia Kädettömät kokit-ohjelmassa Peggyn kanssa. Sulle sopisi kyllä ihan omakin kokkailuohjelma, osaat olla tosi luonteva kameran edessä! :)
Mulla oli pitkään inho kvinoaa kohtaa, mutta saattoi olla, että se jäi silloin ensikokeiluilla huuhtelematta..
PoistaJa voi kiitos! Ohjelma oli hauska kokemus.