Turun ruokamessut olivat mukavan pienet ja sitä myötä helposti lähestyttävät ja sympaattiset. Kaikkiin näytteilleasettajiin ehti tutustua ihan rauhassa. Teemana oli lähiruoka ja kiitettävästi paikalla paikallisia yrittäjiä olikin. Järjestettynä ohjelmana meillä mm. paikallisten tuottajien tuotteiden esittely ja maistiaiset sekä bloggisota, jossa kolme bloggaajajoukkuetta mitteli keskenään Visa Nurmen ja Aki Vahteran johdolla kokkisotahengessä. Raaka-aineet olivat piilossa, niiden paljastamisen jälkeen kerrottiin paljon on aikaa ruoan valmistamiseen ja sit alettiin huiskia. Meidän joukkue, eli lisäkseni Kaikki äitini reseptit Nanna ja Andalusian auringossa -Erja, valmistettiin kuhaa, ruskistetussa voissa haudutettua kyssäkaalia ja sitruunaista lehtikaalia ja vihreitä papuja. Ja me voitettiin! Kiitos tästä kuuluu musta ihan Nannalle, joka reippaasti suomusti ja perkasi kalan, itse en olisi saanut siitä aikaiseksi juuri yhtään mitään, varsinkaan 20 minuutissa.
Aurajoen varren ihanissa kortteleissa käykennellessä kannattaa poiketa Local Shoppiin tutustumaan paikallisten designyrittäjien lumoaviin tuotoksiin. Samassa pihassa sijaitsee Turun kaupungin matkailuinfo, josta löytyi tällainen superihana vanhaa kakluunia muistuttava seinä. Seinän on tehnyt Terraviivan keramiikkataiteilijat.
Me syötiin tilalla ihana villiyrtteihin erikoistuneen kokin laatima illallinen ja juotiin tilaviinejä. Ja shoppailtiin tietty, kaikki halus ostaa luomusellerin (don't ask).
Yhteistyössö Visit Turku, Turun kaupunki ja Turun Messukeskus
Ei kommentteja
Lähetä kommentti