Bloggaajaretkellä Turussa

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Julkaisinkin jo joitain kuvia ruoka- ja matkabloggaajille järjestetyltä reissulta Turun ruokamessuille. Aattelin tässä mennä vähän yksityiskohtiin, oli se sen verran mukava reissu. Itse asiassa ihan tosi mukava, kiitos ihanille emännille Turun kaupungin matkailusta ja markkinoinnista sekä hurmaaville kanssabloggaajille ja -matkustajille.Turun ruokamessut olivat mukavan pienet ja sitä myötä helposti lähestyttävät ja sympaattiset. Kaikkiin näytteilleasettajiin ehti tutustua ihan rauhassa. Teemana oli lähiruoka ja kiitettävästi paikalla paikallisia yrittäjiä olikin. Järjestettynä ohjelmana meillä mm. paikallisten tuottajien tuotteiden esittely ja maistiaiset sekä bloggisota, jossa kolme bloggaajajoukkuetta mitteli keskenään Visa Nurmen ja Aki Vahteran johdolla kokkisotahengessä. Raaka-aineet olivat piilossa, niiden paljastamisen jälkeen kerrottiin paljon on aikaa ruoan valmistamiseen ja sit alettiin huiskia. Meidän joukkue, eli lisäkseni Kaikki äitini reseptit Nanna ja Andalusian auringossa -Erja, valmistettiin kuhaa, ruskistetussa voissa haudutettua kyssäkaalia ja sitruunaista lehtikaalia ja vihreitä papuja. Ja me voitettiin! Kiitos tästä kuuluu musta ihan Nannalle, joka reippaasti suomusti ja perkasi kalan, itse en olisi saanut siitä aikaiseksi juuri yhtään mitään, varsinkaan 20 minuutissa.Aurajoen varren ihanissa kortteleissa käykennellessä kannattaa poiketa Local Shoppiin tutustumaan paikallisten designyrittäjien lumoaviin tuotoksiin. Samassa pihassa sijaitsee Turun kaupungin matkailuinfo, josta löytyi tällainen superihana vanhaa kakluunia muistuttava seinä. Seinän on tehnyt Terraviivan keramiikkataiteilijat.

Kaarlejoen luomutila on (käsittääkseni) yksi Suomen suurimmista luomuvihannesten tuottajista. Tila luomupuoteineen oli meidän retken viimeinen kohde ja emäntämme ja tilallinen luomu-Laura teki aikamoisen vaikutuksen, ihan huikee tyyppi. Kannattaa katsoa tilan vasta avatut nettisivut ja sieltä tapahtumat, tilalla järjestetään monenlaista villiyrttiretkistä raakaruokakursseihin.
Me syötiin tilalla ihana villiyrtteihin erikoistuneen kokin laatima illallinen ja juotiin tilaviinejä. Ja shoppailtiin tietty, kaikki halus ostaa luomusellerin (don't ask).Yhteistyössö Visit Turku, Turun kaupunki ja Turun Messukeskus

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements