Porkkanakakkukeksit

sunnuntai 18. lokakuuta 2015




Pääsin eilen tapaamaan brittiläistä ruokabloggaajaa ja keittokirjailijaa Ella Woodwardia. Blogi on Deliciously Ella ja sama nimi on kirjallakin. Kirjaa on myyty yli 5 miljoonaa kipaletta ja se on Brittien kaikkien aikojen myydyin esikoiskeittokirja. Olin (ja olen edelleen) todella innoissani tästä tapaamisesta, Ella on ihana, inspiroiva esimerkki ruokavalion vaikutuksesta terveyteen. Kirjasta olen kirjoittanut jo aiemmin ja tehnyt pienen videon.
En yleisesti kyllä fanita yhtään ketään, ehkä johtuu työtaustastani, kaikenlaista maailmantähteä on uralla nähty ilman sen suurempaa täpinää. Aamulla pakkasin kuitenkin Ellan kirjan laukkuun ja otin varmuuden vuoksi oman kynänkin jos tilaisuudesta olisi järjestävältä taholta sellainen unohtunut, etten jäisi ilman omistuskirjoitusta (en jäänyt). Olin toki viimeinen (vaikken tällä kertaa edes myöhässä) saapumaan Cafe Aaltoon katetulle aamiaiselle. Tilaa oli pöydän päässä ja sitten ihan Woodwardin vieressä, joten kerrankin työnsin suuren sisäisen introverttini nurkkaan ja tälläsin itseni siihen heti sankarini kylkeen. Kannatti, oli erityisen mukavaa.



Deliciously Ella -blogista leipaisin juuri porkkanakakun makumaailman innoittamat cookiesit. Erityisesti Lapsi Prinsessa I tykästyi näihin. Minua ilahduttaa kun tällaisella sokerittomallakin leivonnaisella voi hurmata pienen lapsen, joka rakastaa suklaata ja pullaa.

Porkkanakakkukeksit (n. 25 kpl)
2 porkkanaa (normaalikokoista)
3 omenaa (sellaista isohkoa)
3 kypsää banaania
270 g kaurahiutaleita
150 g rusinoita
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
3 tl kanelia (ceylon)
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkiväärijauhetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Raasta porkkanat ja omenat isoon kulhoon. Soseuta banaanit haarukalla matalalla lautasella tai leikkuulaudalla ja lisää kulhoon.
Mittaa kulhoon kaikki loput aineet ja sekoita puukauhalla tasaiseksi taikinaksi. Taikinaa saa sekoittaa aika kauan, että ainekset varmasti sekoittuvat.
Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Nostele taikinasta ruokalusikalla parin lusikallisen kekoja leivinpaperille. Paina kekseiksi ja tasaa reunat (ettei ne pala).
Paista puolisen tuntia. Tarjoile hieman jäähtyneinä.


3 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements