eTällä reseptillä on pitkät perinteet siinä mielessä, että olen suunnitellut näiden pihvien tekemistä n. 8 vuotta. Alkuperäinen resepti on kirjasta nimeltä Food Of The Sun, josta löytyy paljon kevyitä välimerellisiä herkkuja. Alkuperäiseen tulee freesatun sipulin sijaan pari kevätsipulia, mutta se on näillä leveysasteilla tähän aikaan vuodesta sen verran surkeaa, että tälleen taitaa tulla parempaa. Survoin perunat sellaisella metallisessa kiemuraisella systeemillä perinteisen puunuijan sijaan ja niistä tuli vähän liian hienoa sosetta, pikkuiset sattumat olisivat olleet paikallaan. Mutta ihan älyttömän hyviä olivat silti rucolan ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa ja niin älyttömän helppo valmistaa, että vähempikin määrä valmisteluvuosia olisi riittänyt. 1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 paketti lampaanmaitofetaa
1 ruukullinen basilikanlehtiä
1 kananmuna
puolikkaan sitruunan mehu
vehnäjauhoja ja öljyä paistamiseen
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi sitruunamehulla maustetussa vedessä. Pilko sipulit pieneksi silpuksi ja freesaa pehmeäksi. Kuutioi feta. Revi basilikanlehdet. Riko kypsät perunat karkeaksi muusiksi ja sekoita joukkoon sipulit, feta ja basilikanlehdet. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Anna seoksen hiukan jäähtyä ja sekoita sit joukkoon vielä kananmuna. Muotoile seoksesta palloja ja painele pihveiksi. Pyöritä pihvit vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä kauniin värisiksi
Ei kommentteja
Lähetä kommentti