Pinjansiementäytteiset sitruunaiset broiskufileet ja kuohuviinirisotto

tiistai 11. maaliskuuta 2008

Sunnuntaina nautittiin parikin loistavaa ateriaa, tässä niistä toinen.
Kuten otsikossa lukee, oli tarkoitus täyttää broileri pinjansiemenillä, mutta kuten kuvasta näkyy, käärylästä löytyy myös manteleita. Kaapista ei löytynyt tarpeeksi pinjansiemeniä. Eikä laiska jaksanut ottaa rulliin väriä ennen uuniin laittamista (koska ei jaksanut sitoa niitä tai laittaa tikkuja), mutta se on lämpimästi suositeltavaa, aika kalvakoiksi jäävät muuten.
Mulla ei ole muuten KOSKAAN mitään hajua missä lämpötiloissa uuniani käyttelen. Kyseessä kun on kaasu-uuni, jonka nappulasta joku äärimmäisen älykäs aikaisempi asukas on hingannut numerot pois. Arvailen ja hyvin on toiminut kun mitään en ole onnistunut pilaamaan.

broileria 1 fileepihvi / aterioitsija
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
suolaa
sokeria

Täyte:
50 g paahdettuja pinjansiemeniä
5 - 10 basilikanlehteä
oliiviöljyä
suolaa

Kuohuviinirisotto
2 dl risottoriisiä (arborio, carnaroli)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 lasillinen kuohuviiniä
1/2 l kanalientä
1 dl vastaraastettua parmesania
öljyä
(suolaa)

Nuiji fileepihvejä kevyesti ja sirottele niille suolaa ja sokeria. Jaa raastettu sitruunankuori fileille ja painele mausteet kiinni fileisiin. Laita astiaan ja purista puolikkaan sitruunan mehu päälle. Anna marinoitua vähintään tunti.

Täytteen tein laittamalla kaikki ainekset Jamie Oliver flavour shakeriin, mutta valmistunee myös morttelissa tai sopivalla kodin pienkoneella. Koska pinjansiemeniä oli vähäisesti, jouduin laittamaan manteleita eikä niille tapahtunut shakerissä mitään, mutta kokonaisetkin toimivat tässä ihan hyvin.
Levitä täyte marinoiduille fileille, sille luunläheiselle puolelle, kääri rullalle ja sido narulla tai sulje tikuilla. Paista pannulla väri rullien pintaan ja laita uuniastiaan. Lorauta astian pohjalle kuohuviiniä ja laita uuniin kunnes liha on kypsää.

Pilko sipuli hienonhienoksi ja likistä valkosipulinkynsi. Laita sipulit ja riisi pannulle ja kuullota öljyssä kunnes riisi on kiiltävää. Kaada pannulle lasillinen kuohuviiniä ja anna haihtua. Lisää kauhallinen kanalientä, sekoita ja keitä taas kunnes liemi on haihtunut melkein kokonaan, lisää sitten taas kanalientä. Jatka kunnes olet käyttänyt koko kanaliemen ja sekoita vain kun lisäät lientä. Sekoita valmiisiin risottoon raastettu parmesaani, tarkista maku ja lisää suolaa jos tarpeen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements