Lämpöisiä leipiä eli pääsiäisaterian jämät

torstai 27. maaliskuuta 2008

Lammas (ja aika paljon muutakin) jäi luonnollisesti yli sunnuntain pääsiäisaterialta, joten ylijäämistä valmistin tiistaina töiden jälkeen muutaman lämpöisen kurpitsansiemensämpylän. Tiistain työpäivä venähti taas salakavalasti 11-tuntiseksi, joten mikäs sen mukavampaa prinsessalle kuin helppo ja nopea sekä herkullinen iltapala lasillisella punaviiniä ryyditettynä!
Leikkasin sämpylät kahtia, asettelin pellille ja valelin oliiviöljyllä. Asettelin kullekin puolikkaalle muutaman mintunlehden ja siivutettua lammasta. Päälle rouhin ensin mustapippuria, ripottelin sitten Grana Padano –raastetta ja lurautin vielä oliiviöljyä. Uunitin ehkä noin 180 asteessa 8 minuuttia ja tarjosin itselleni vihreän salaatin kanssa.
Sain viikonloppuna isältä uuden kameran (joka näköjään elää menneisyydessä), joten kuvissa on ainakin toivoa paremmasta, tähän mennessä olen kuvannut kännykällä, joka on puhelimenakin ihan paska.


2 kommenttia

 1. Hei Ylhäisyytenne. Mielenkiinnosta vain, mikä tekee ihmisestä prinsessan? Paitsi tietysti komea ulkokuori ja geenit.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys, johon on vaikea lyhyesti vastata. Tässä kuitenkin muutama rivi aiheesta: Geneettiset prinsessat ovat niitä ylhäisyyksiä, me "henkiset" prinsessat taasen ihan tavallista populaa tietyillä luonteenpiirteillä.
  Ulkokuori ei kenestäkään prinsessaa tee, mutta ulkoisten ominaisuuksien arvostuksen suhteen prinsessoilla on tietynlaisia näkemyksiä, jotka herkästi turhamaisuudeksi tulkitaan. Prinsessa on mukavuudenhaluinen, ei mikään 'minä itse' -tyyppi, osaa pyytää apua kaikkiin liian vaivalloisiin hommiin, esimerkiksi jos pitäisi tarttua työkaluihin tai kanniskella painavia objekteja.
  Prinsessalla on valikoiva maku, jota herkästi nirsoudeksi luullaan.
  Prinsessaisuus ei ole mikään sukupuolisidoinnainen ominaisuus ihmisessä, vaan miesprinsessoja on ihan yhtä lailla kuin naisiakin. Lisäksi väitän, että suurimmalla osalla ihmisistä on omat prinsessamomenttinsa.
  Ja muovitiarasta on tietty apua jos prinsessaksi haluaa. ;)
  Minut koetaan, hyvä Polkkapossu, ehkä hiukan hankalaksi ihmiseksi joissain tilanteissa yllämainituista syistä ja muutama vuosi takaperin eräs henkilö kutsui minua prinsessaksi kuin haukkuakseen ja vähätelläkseen. Päätin kääntää sen positiiviseksi, koska samoin kuin kaikilla muillakin ihmisillä, myös minulla on oikeus olla oma itseni ja ylpeä siitä!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements