Vihreitä papuja ja paahdettuja seesaminsiemeniä

keskiviikko 16. syyskuuta 2015



Tämä nopea lisuke on todella herkullinen. Siinä yhdistyvät kaksi lemppariani, soijakastike ja paahdetut seesaminsiemenet, eikä pavuissakaan ole valittamista.
Olen viime päivinä tehnyt tätä lounaaksi ja riisin kanssa.



500 g tuoreita vihreitä papuja
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl seesaminsiemenöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa

Laita iso pannu puolilleen vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi.
Veden kiehuessa huuhtele pavut ja nypi niistä kannat irti.
Nakkaa pavut kiehuvaan veteen ja keitä 3-5 minuuttia. Papujen kypsyessä ota muuta aineet esille lieden viereen ja mittaa ne valmiiksi. Kaada kypsät pavut lävikköön. Pavut jatkavat kypsymistään vielä lävikössäkin ja päätyvät kohta vielä pannullekin, joten älä keitä liikaa. Hieman raaka papu on juuri sopiva.
Pyyhkäise pannu keittiöliinalla kuivaksi ja palauta liedelle. Laita pannuun seesaminsiemenet, levitä ne tasaisesti pannuun.
Kun siemenet alkavat poksahdella, lisää öljy ja heti perään pavut. Kääntele papuja nopeasti pannussa ja kaada pannuun soijakastike ja riisiviinietikka. Anna kiehua reippaasti pieni hetki koko ajan papuja käännellen.
Kaada pavut liemineen tarjouluastiaan.

VINKIT: Tässä pitää toimia nopeasti, joten jos aioit mitata ainekset niin mittaa ne tosiaan valmiiksi odottamaan. Tämä ei ole niin millilitran päälle, joten vapaa kaato on ihan ok. 
Lisuke onnistuu myös pakastepavuista, niitä ei tarvitse keittää, mutta sulata ne kiehuvassa vedessä, papujen ei saa olla jääkylmiä kun ne päätyvät pannuun, eikä varsinkaan jäisiä.

3 kommenttia

  1. Pavut on niin hyviä aasialaisella vivahteella;olen tehnyt papuja samaan tapaan:) Nam:)

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen nyt ihastunut näihin tuoreisiin papuihin, sillä niiden maku on ihan eri maailmasta kuin pakastepapujen. Minä laitoin vastaavanlaisia seesamipapuja temaki-rullien sisään :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements