1 paketti fetaa
100 g pakastepinaattia
3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
minttua
suolaa
pippuria
öljyä
Leikkaa salottisipulit ja valkosipulinkynsi hienoiksi siivuiksi. Kuullota hetki pannulla tilkassa öljyä, lisää pakastepinaatti ja pari ruokalusikallista vettä. Keitä välillä sekoittaen kunnes pinaatti on sulanut. Leikkaa feta pieniksi kuutioiksi ja sekoita kaikki ainekset paitsi suola keskenään kulhossa. Tarkista maku ja lisää suolaa vasta lopuksi jos sitä tarvitaan.
Sulata fillotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt pitkittäin kolmeen yhtä leveään osaan. Jätä yksi osa pöydälle ja peitä muut kelmulla, (taikina kuivuu tuskaisen nopeasti). Nosta lohitäytettä taikinasuikaleen alaosaan. Käännä taikinalevyn alaosa täytteen päälle kolmioksi. Käännä kolmiota ylöspäin kunnes saat tiiviin umpinaisen kolmion (neljä käännöstä). Voit keriä kolmiota kunnes taikinalevyn reuna tulee vastaan tai leikata ylijäämän pois, itse suosin kerimistä.
Voitele kolmiot kananmunankeltuaisella ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes ne ovat kauniin värisiä. Paistoaika 8 - 10 min.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti