Porkkana-seesamikeitto

tiistai 12. helmikuuta 2008

Kaikkea mitä kaapista löytyy’ –osastolla liikutaan taas ja hyvin menee. Kuinkahan monta päivää pystyn vielä elämään käymättä kaupassa ja hyödyntämään kaapeista löytyviä aineksia? Sipuleita ei ainakaan ole enää kuin yksi ja valkosipuli loppui jo viikonloppuna..
Nämä porkkanat ostin viime viikolla johonkin unohtuneeseen tarkoitukseen. En juurikaan pidä porkkanakeitosta enkä kypsennetyistä porkkanoista ylipäätään, mutta viikon jääkaapissa maanneiden porkkanoiden raakana järsiminen ei tuntunut vaihtoehdolta. Syntyi keitto, todella miellyttävän makuinen sellainen. Ja jos pitää porkkanakeitosta, rakastaa tätä keittoa!

2 isoa porkkanaa
1 sipuli
1 laakerinlehti
1 tl jeeraa
1 tl chilijauhetta
3 rkl seesamiöljyä
1 l vettä
suolaa
2 rkl seesamin siemeniä


Pilko sipulit ja porkkanat, ei tarvitse sipeltää kun ne soseutetaan kuitenkin. Laita kattilaan porkkanat, sipulit, mausteet ja seesaminsiemenöljy. Freesaa muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Kaada kattilaan kuuma vesi ja keitä reippaasti kiehuen (kannella peitettynä) n. puoli tuntia.
Keiton kiehuessa, paahda seesamin siemeniä hetki kuumalla pannulla ja kaada ne lautaselle odottamaan tarjoilua.
Ota valmis keitos liedeltä, ongi laakerinlehti pois keitosta ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, annostele lautasille ja ripottele annoksille seesaminsiemeniä. Koristele chilijauheella. (Kahdelle)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements