Parsaa ja pastaa x 2

perjantai 11. huhtikuuta 2008

Kaksi äärimmäisen yksinkertaista ja äärimmäisen herkullista pastaa, joita hallitse parsa. Parsa on lempivihannekseni ja tapaan syödä sitä maaliskuun puolesta välistä lähtien joka päivä niin kauan kuin sitä saa kunnollista. Kohta on siis odotettavissa blogissa pelkkää parsaa!
Älä muuten käytä gnoccheja niin kuin minä olen tehnyt. Tomaattisen versioon ne just ja just menis, mutta ei todellakaan tuohon toiseen, joka on huomattavasti kuivempaa. Gnocchissa kuitenkin ideana, että simpukka ikään kuin täyttyy kastikkeella. Mulla ei muuta ollut ja totuus valkeni vasta siinä vaiheessa kun pasta piti laittaa keitinveteensä. En siinä sit jaksanut alkaa arpomaan, että mitähän muuta tästä tekis. Huomaa myös, että parsa kypsyy ihan muutamassa minuutissa, joten nämä ovat todella nopeita. Tomaattia voi halutessaan siis keittää muutaman minuutin ennen parsan lisäämistä. Kumpaankin sopii sitruuna erittäin hyvin.
Ja miten onkaan taas näin saamarin surullisia kuvia! Oli huomattavasti parempaa kuin miltä näyttää.

Parsaa ja tomaattia
Tölkki tomaattia
muutama vihreä parsa
(1 valkosipulin kynsi)
1 tl sokeria
hyppysellinen suolaa
mustapippuria
basilikaa
oliiviöljyä

Kuori ja pätki parsat. Keitä pätkit napsakoiksi tomaattimurskassa kera suolan ja sokerin. Mausta lopuksi mustapippurilla, revityillä basilikan lehdillä ja oliiviöljyllä. Jos käytät valkosipulia freesaa sitä hetki pannulla tilkassa öljyä ennen tomaatin lisäämistä.
Sekoita pastaan ja tarjoile raastetun pecorinon kera.


Parsaa ja pekonia valkoviinissä
Muutama vihreä parsa
pekonikuutioita maun mukaan
½ dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pätki parsat. Käristä pekoni pannussa rapsakaksi. Lisää pannuun valkkari ja parsan varret, lisää kukinnot vasta ihan lopuksi. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita pastaan ja tarjoa raastetun pecorinon tai parmesanin kera.


2 kommenttia

  1. Parsa on meikänkin herkkua. Tähän aikaan vuodesta näkee lehdissä niin uskomattomia parsaohjeita, että sitä vaan jää pyörittelemään silmiään. Keittoajat nimittäin vaihtelevat liian pitkistä ihan liian pitkiin. Aivan oikein on keittää parsaa vain muutama mintsa, eikä päästää sitä lötköpötköksi.

    VastaaPoista
  2. Polkkapossu: Mä en kans käsitä miten voi parsaa keittää 15 minuuttia? Mitä siitä jää jäljelle muuta kuin juurikin lötköpötköä? Mulla on vielä sellainen henkinen ongelma liian löysän parsan kanssa, että en saa sitä lainkaan nieltyä, tuppaa vaan tuleen toiseen suuntaan. :) Ens viikolla alkavat prinsessaiset parsaviikot, eli keitän parsaa erilaisissa muunnelmissa kyllästymiseen saakka. Kai sitä pitää haasteeseenkin osallistua.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements