Pastaa, parsaa, sitruunaa ja pekonia

perjantai 25. huhtikuuta 2008

Tämä saattaa näin äkkiseltään muistuttaa paljonkin jo aiemmin sepustamaani parsapastaa, mutta on maultaan todellisuudessa hyvin erilainen. Kasvissyöjät voivat korvata pekonin pinjansieminillä.
Eikä tällä viikolla ole muutakaan tullut keitettyä; maanantaina lämmitin viikonloppuisia tähteitä, tiistaina söin pelkkää pullaa (voitteko kuvitella, nousin ennen seiskaa aamulla ja aloin leipomaan toscapullia), pullalinja jatkui vähän keskiviikon puolellekin ja muuta en muistaakseni syönytkään, eilen illallistin rakkaan ystävän kanssa Lasipalatsissa parsaa. Et oli jo aikakin keittää jotain kotona.

5 vihreää parsaa
3 rkl pekonikuutioita
2 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
basilikaa
(pecorino ricottaa)
ja pastaa tietenkin

Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois, pilko muutaman sentin pätkiin. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen kahdeksi minuutiksi. Määräajan umpeuduttua, nosta parsat kattilasta esim. reikäkauhalla. Laita veteen vuorostaan pasta.
Käristä pekonikuutioita pannulla, niin että ne saavat väriä ja rapeutuvat. Lisää parsat pariksi minuutiksi ja ota pannu sitten liedeltä. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja revityt basilikanlehdet. Sekoita valmiin pastan kanssa, (murenna joukkoon pecorino ricotta) ja tarjoa pecorinoraasteen kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements