Katkaraputortellonit

tiistai 9. syyskuuta 2008

Stockmannilla vietetään jonkun sortin Milano-viikkoja ja sehän tietää tietty isoa lovea lompakossani kun joudun hankkimaan Herkusta kaikkia mahdollisia erikoisuuksia ja uutuuksia. Garofalon pastaa on tullutkin jo syötyä kilokaupalla, ja suklaaklubia varten on hankittuna parikin maistettavaa, joista ensimmäisestä lisää viimeistään huomenna.
Hyllyjen välissä haahuillessani tuorelasagnea etsiessä (ei millään jaksa nyt vääntää itse) tarttui kätösiini toscanalaisen Pastificio Valentinin mustekalanmusteella värjätyt tortellonit.


Tarjosin nämä itselleni kera runsaan persiljasilpun ja voi-oliiviöljyseoksen, jonka käytin pannulla likistetyt valkosipulinkynnen kanssa. Vallan erinomaisia, ei pidä säikähtää pakkauksesta avattaessa pelmahtavaa tuhdihkoa odööriä. Pakkauksessa mainittu viiden minuutin keittoaika on tasan puolitoista minuuttia liian pitkä.

10 kommenttia

 1. Löysitkö sitä "tuorelassea"? Ja jos ehdit jo kokeilemaan niin sattuiko olemaan sellaista mallia, että taipuisi rullalle? Cannelloni houkuttelisi, kuivaputki ei, eikä myöskään taikinan vääntäminen... Valmistaikina olisi niin pop! :)

  VastaaPoista
 2. Minusta tämä tuote ei toiminut sitten alkuunkaan, täyte oli täydellinen pettymys. Mutta pakko oli saada, kun ei ikinä ole ennen tullut vastaan katkaraputäytteisiä tortelloneja, ja vieläpä mustana.

  VastaaPoista
 3. Tusla: Lassea löytyi juu, mutta en ole vielä käyttänyt. Sanoisin, että taipuu canneloniksi oikein hyvin, levy on sellainen iso ja ohut, josta on helppo leikata sopivaa kappaletta. Voin vaikka laittaa kuvan sulle huomenna. Ne kuiva putket on hermoja raastavia!

  Jams: No olihan niissä sellainen kalamurekemainen henki, mutta mun mielestä toimivat voin ja valkosipulin kanssa oikein hyvin. Väitän kuitenkin, että teen itse parempia (en tosin mustia). Kunhan tässä kerkiän, niin teen ja raportoin sitten heti.

  VastaaPoista
 4. Joo minä meinasin kanssa, että pitänee itse pyöräyttää parempia jossain kohtaa. Vähemmän kalamurekemaisia. Ja tosiaan ilman mustuutta, ei välttämättä ihan heti löydy ainesta siihen :P

  VastaaPoista
 5. jossain mainittiin että pastaa voi värjätä mustaksi paitsi mustekalaa hyväksikäyttäen myös hiilellä. ??!! onko tietoa tästä?

  VastaaPoista
 6. Hyppysellinen: Jees, näinhän se on. Takastaan ei kuitenkaan kannata käydä kekäleitä kaiveleen, vaan apteekista saatavaa lääkehiiltä jos liottaa veteen ja sotkee pastataikinaan, niin kyllä siitä mustaa tulee.

  VastaaPoista
 7. okei. onko tuossa lääkehiilessä jotain makua? tai toisaalta, tiedätkö saako mustekalanmustetta (?) jostain. olisi kivaa joskus kotonakin värjätä pastaa mustaksi.

  VastaaPoista
 8. Se hiili ei maistu miltään ja on tietty terveellistäkin. :)
  Mustetta saa Suomesta ihan selkeesti kun sitä myy kalatukku Arvo Kokkonen kuuden purkin pakkauksessa, www.arvokokkonen.fi.
  Minäpä teen kanssabloggaajille ja itselleni huomenna palveluksen ja selvitän mistä sitä tavallinen ihminen saa ja mistä päin Suomen maata.
  Huomenna siis ihan oma postaus mustekalan musteelle omistettuna.

  VastaaPoista
 9. hieno juttu veera! kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
 10. Musteesta on ollut meilläkin puhetta (tänään!), luulin ettei sitä saa Suomesta lainkaan! Söimme juuri mustekalan musteella värjättyjä fettuccineja, aivan ihania, kevyitäkin. Oikea muste on kuulemma voin kaltaista, paitsi että se on kevyttä. En tiedä kun en ole maistanut - vielä. Kovasti odotan tietoa, mistä mustetta saa!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements