Nuijat alla Nigella ja peruna-omenakompotti puolukoilla

perjantai 26. syyskuuta 2008

Näitä on keittiössäni tehty kerran aikaisemminkin. Tällä kertaa lopputulos vaan oli ihan kerta kaikkiaan paljon parempi kuin ensimmäisellä kerralla. Alkuperäinen ohje löytyy ihanan Nigellan sivuilta tarkalleen ottaen tästä linkistä. Ohjetta en katsonut näitä tehdessä vaan raastoin marinadiin kahden sitruunan kuoren ja puristin mehut, silppusin pari valkosipulinkynttä, lappasin vahan ajan karkeaa sinappia ja lorautin vorsesteria. Taisinpa rouhaista vähän mustapippuriakin ja suolaa laitoin ainakin. Marinoituneen lihapalat paistoin tarpeeksi isossa astiassa, jotta ne eivät koskeneet toisiinsa vaan ikään kuin paahtuivat.


Peruna-omenakompotti koostuu kahdeksasta perunasta, kolmesta omenasta ja desistä puolukoita, mausteina suolaa ja tuoretta timjamia. Tää ei kai oikeesti ihan täytä kompotin kriteereitä, mutta sinne päin ainakin.

2 kommenttia

  1. linkitän juuri sun puolukkaherkkuihin, mutta huomasin että olitkin merkinnyt puolukan tunnisteeksi vain tähän ruokaan. tarkoituksellista?

    kiitos loistavasta kuhasaltimboccareseptistä (telkussa). oli niiiiin hyvää! sekä kuha että prosciutto pääsivät oikeukiinsa, samoin iki-ihana salvia.

    VastaaPoista
  2. Nyt on tunnisteen puolukan osalta kondiksessa. Tunniste-homma on mulla vähän niinku työn alla ollut jo pidemmän aikaa.. Ne on ihan mitä sattuu ja miten sattuu tällä hetkellä.
    Kiva kuulla että kuha maistui!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements