Suklaamaistiaiset: Choklad Mörk – IKEA Foods

tiistai 2. syyskuuta 2008

Suklaamaistiaiset jatkuvat! Tänään oli sentään työpäiväkin, vaikka maistiaiset osuvatkin iltapäivään. Päivän lehdet ovat sentään mukana kuvioissa ja kupponen kahvia.
Maistelun kohteena on Ikeasta viime viikolla hankittu Choklad Mörk, joka sisältää seuraavia aineita seuraavassa järjestyksessä yhdeksällä kielellä esitettynä: Kaakaomassaa, sokeria, kaakaojauhetta (hyvin vähäöljyistä), kaakaovoita, emulgointiaineena soijalesitiiniä ja lisäksi aromia. Kaakaon osuus on vähintään 60 %.


Taas aromia. Niinku mitä aromia? Ja miksi venäjän kielinen tuoteseloste on kaksi kertaa pidempi kuin muilla kielillä?
Suklaa on mielestäni aika vaalea sävytykseltään. Levystä lohkaistun palan leikkauspinta on upean samettinen, se ei vaan (tietenkään) näytä kuvassa samalta kuin livenä.


Jokaisen palan pintaan painetusta tähtikukkasesta tulee mieleen Venäjä. Maustakin tulee mieleen Venäjä ja mun lempisuklaa, se sellainen missä on niitä ilmakuplia. Se on ehkä vähän outo valinta vannoutuneen suklaanystävän lemppariksi, mutta tumma ilmasuklaa vaan on NIIN hyvää! Tää ei kyllä ole ihan yhtä hyvää, mutta ei lainkaan huonoakaan.
Aika makiaa on, muttei huonolla tavalla, suklaan ihana karvaus tuntuu heti ensipuraisulla ja kutittelee kielen päällä pitkään. Ja kahvia kun siemaa päälle, niin voisko iltapäivä paljoa tämän paremmin sujuakaan? Tämä sopisi hyvin leivontaan, ehkä juuri karvautensa ansiosta.
Kohta on koko sadan gramman levy haukattu. Onneksi ostin juoksuhousut. Koska sehän on melkein sama kuin kävisi lenkillä kun istuu kotona mussuttamassa suklaata ja ajattelee niitä housuja… (Ikeasta hankittu espresso-kahvi on muuten tosi hyvää ja maksoikin vain alle kaksi euroa paketti, tosin millä lie riistoplantaasilla tuotettu tuohon hintaan..)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements