Cannelloni ripeni di ricotta e barbabietola

lauantai 20. syyskuuta 2008

Eli ricotalla ja punajuurilla täytetyt cannellonit. Täytetty pasta on aina niin herkkua, cannellonien täytteenä erityisesti mozzarella on huippua. Näille kyseisille punajuuriyksilöille kävi jotain ja herkku oli näistä kaukana. Tai sitten nämä eivät vain olleet minun makuuni, kanssa-asuja nääs söi hyvällä halulla, mun mielestä nämä olivat kuivia. Ehkä mielettömän kermainen ja juustoisa besciamella olisi muuttanut asiaa, mutta kun mä en välitä siitä niin yhtään.
Cannellonit muotoutuivat Pastificio Valentinin tuorelasagnelevyistä, joiden sopivuutta tähän tarkoitukseen on pohdittu katkaraputortellonien yhteydessä ja nyt voin todeta, että hyvin sopii. Leikkasin levyt kahtia ja keitin kutakin levynkappaletta suolatussa vedessä tasan minuutin. Keitin levyt yksitellen tarttumis- ja taittumiskatastrofit välttääkseni. Jälkimmäisen torjumiseksi voitelin valmiit levyt oliiviöljyllä ja pinosin. Keittoastiana käytin kasaria, jossa levy mahtui kiehumaan taittumatta.

Punajuuritäyte:
2 punajuurta
250 g ricottaa
50 g pecorinoa raastettuna
½ dl puolukoita
suolaa
mustapippuria

Pilko punajuuret ja mausta palat suolalla, pippurilla, teelusikallisella kuivattua laakerinlehteä ja lurauksella oliiviöljyä. Levitä punajuuret uunipellille ja paahda uunissa pehmeiksi. Soseuta paahdetut punajuuret ja sekoita niihin juustot ja puolukat. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte esikeitetyille pastalevyille kahta lusikkaa apuna käyttäen ja rullaa cannelloneiksi. Aseta rullat öljyttyyn uuniastiaan, lurauta öljyä myös cannellonien päälle ja viimeistele raastetulla parmesaanilla. Paista uunissa kunnes parmesaani saa väriä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements