Mustekalan mustetta saa kuin saakin Suomesta!!

torstai 11. syyskuuta 2008

Eli nero di seppia disponibile!
Soitin Arvo Kokkoselle ja keskustelin erittäin mukavan nuoren miehen kanssa, joka oli myös blogeista kovin kiinnostunut. Musteesta päästyämme keskustelu kääntyi blogeiluun ja toivottavasti siis palaute saavuttaa hänet tätä kautta. :)
Ilmeni, että mustetta saa Stockmannilta, Turkuun sitä oli suorastaan juuri toimitettu. Soitin Helsingin Herkun palvelupisteeseen, jossa myöskin mukava nuori mies esitti ensin, että seppiaa ei heiltä saa. Sekään ei ihan pidä paikkansa, sillä siellä niitä pakastealtaassa möllöttää ja sieltä niitä on minunkin köökkiini jonkunkin kerran haettu. Kun mainitsin A. Kokkosen tuovan tuotetta maahan ja sieltä kuulleeni, että sitä on Stockalle toimitettu, niin ilmoitti tämä herrahenkilö heti, että jos Arvon tuotteesta on kyse, niin kyllä sitä saa heidän kauttaan tilattua. Tilausosasto oli jo kotona, joten huomenna aamulla pirautan suoraan kalapuolelle ja pyydän tilaamaan muutaman purkin. Ja siten sitoudun sitä myös ostamaan ja keittämään ensimmäiseksi risoton!
Arvo Kokkosella on myöskin oma myymälä Vantaalla Kuusillantiellä. Myymälä on auki torstaisin ja perjantaisin klo 12 - 18 ja mustetta, kuten muutakin arvon Arvon myymää tuotetta saa ostaa sieltä.
Mukavan nuoren miehen mukaan myös isommista K-kaupoista ja Prismoista voisi kysellä musteen perään, jos niistä sitä ystävällisesti tilattaisiin asiakkaan tarpeisiin.
Samassa keskustelussa ilmeni myös, että mustetta ostetaan paljon italiaisiin ravintoloihin, eikä se avaamisen jälkeen säily kovin pitkään, mutta sitä voi pakastaa. Meidän yhteisen tietämyksemme mukaan mustetta käytetään vain pastaan ja risottoon, joten lupasin ilmoittaa heille päin heti, mikäli tähän tietämykseen tulee päivitystä.


Kuvan nappasin suoraan Arvon Kokkosen kotisivulta, suorastaan lupaa kysymättä, mutta ehkä ne ei näin suorassa markkinointitekstissä kovin ota nokkiinsa moista ryöväystä. :)

10 kommenttia

 1. Legenda väittää, että japanilaiset harrastaisivat mustaa pizzaa, joka olisi värjätty nimenomaan mustekalan musteella.

  Kello on nyyt liian varhain, että jaksaisin kunnolla googlettaa aiheesta.

  VastaaPoista
 2. vautsi vau! kiitos Veera. mieluummin laitan pastan sekaan mustekalan mustetta kuin lääkehiiltä. ei kuulosta kovin herkulta kun vieraiden kohnatessa pöytään ilmoitat ruuan olevan "lääkehiilellä värjättyä pastaa" ;D

  VastaaPoista
 3. Nyt ovat linkit paikallaan, mutta en soittanut sinne Stockalle kun jo kerran soitin sinne kiukkuisena aamulla. En tosin kalaosastolle, mutta kuitenkin. :D
  Soitan maanantaina niin ensi viikolla pääsemme värjäämään kaiken.

  Hyppysellinen: on se lääkehiili tosiaan vähän että "kiva kun tulitte syömään, laitettiin tohon jo valmiiksi tuota hiiltä jos sattuu se ripuli tuleen." Eikä siis todellakaan sama asia, musteessa kun on makuakin.

  VastaaPoista
 4. Muste on nyt tilattu ja soittavat mulle kun sitä saa, ilmoitan täällä sitten.
  Sitä saattaa tulla ihan pysyvästikin valikoimaan.

  VastaaPoista
 5. Kuinka voimakas maku tässä on?

  VastaaPoista
 6. Muistaakseni hennon merellinen, tuo kuivapasta ei ainakaan juuri kauheesti maistu. Raportoin kaiken heti kun mustepurkkini saapuu.

  VastaaPoista
 7. Kiitos viitseliäisyydestäsi musteen metsästyksessä!Olen itsekin jo pitkään halunnut kokeillä sitä. Kävin tänään Helsingin keskustan Stockmannilla ja siellähän se purkki olikin kylmähyllyssä ihan hissuksiin muina purkkeina!
  Valitettavasti nyt tulee se mutta,mutta...-osuus: hinta on 138€/kilo ja ainoa myyntikoko 0,5 kg. Vähän liian suuri investointi risotto- ja pastakokeiluihin. Täytyy joskus kerätä tuttavista vaikka neljän kimppa ja ja pakastaa avatun purkin sisältö jääpalakuutiomuotissa. Resepteissä käytetyt määrätkin ovat muistaakseni enemmän teelusikka kuin desilitrapohjalta!

  VastaaPoista
 8. jvb: Siis hintahan on ihan järkyttävä kertakaikkiaan, mutta mä ostin silti purkillisen. :)
  Ja multa saa kyllä ostaa kyseistä mönjää kymmenen gramman (aika yleinen määrä ohjeissa) erissä ihan samaan kilohintaan kuin mitä sitä Stockallakin myydään.
  En vaan ole vielä saanut aikaiseksi avata purkkia ja ryhtyä pakastushommiin.
  Mutta kun purkin avaan, niin aion punnita sen pieniin pusseihin kuin mikäkin diileri ja lyödä pakkaseen.

  VastaaPoista
 9. Täässä on vinki mikäli joku haluaa kokeille pienilla määrällä ennen kun tilata 500g.
  Vau, 4g riittaa puolen kilon riisiin, eli 500g riittaa 75 kg

  http://www.gourmetologia.com/fi/aineet/luonnontuoteet/mustekalan_muste

  Ole hyvää!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements