Sitruksinen porkkanakeitto

tiistai 2. marraskuuta 2010

Sosekeitto ei ole mun lempparia, porkkanasosekeitto ei erityisesti ole mun lempparia, eikä tämä käy poikkeuksesta, inhaa lillinkiä.
Mutta mutta, Herra Prinsessa söi tätä paremmalla kuin hyvällä halulla, monta kertaa.

500 g porkkanoita
1 iso sipuli
oliiviöljyä
lasillinen valkoviiniä
puolikas appelsiini
nippu timjamia
kasvislientä

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Porkkanoiden kuoriminen ei oikeasti ole tarpeellista, mutta kyl ne pestä kannattaa.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa, freesaa kasviksia öljyssä muutama minuutti.
Lisää kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
Lisää puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu, voit puristaa mehut kattilaan suoraan puolikkaasta.
Sido timjamin oksat nipuksi ja laita nippu kattilaan. Peitä kasvikset liemellä ja anna kiehua hiljalleen kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Poista timjamikimppu, soseuta, mausta oliiviöljyllä ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.


2 kommenttia

  1. Hei, kurvasin tänne RUOKALAN kautta...
    Arvaa mitä syödään lähipäivinä!

    -ä-

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä tämäkin versio, pitää kokeilla miten valkoviini terästää porkkanakeittoa.

    t. kokkailuakotona.blogspot.com arleena

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements