Sokeriton vadelmahillo
maanantai 2. maaliskuuta 2015
Sokeriton hillo makeutuu agave-siirapilla ja rakenne tulee chia-siemenistä. Hillon voisi tehdä täysin ilman makeutusta ja raakana, mutta kun käyttää pakastevadelmia, on niiden keittäminen tarpeen ja keitetyt vadelmat ovat tunnetusti kirpakan puoleisia. Tuoreista vadelmista tai muista marjoista ja hedelmistä hillon voi tehdä keittämättä.
Hillo säilyisi jääkaapissa parikin viikkoa, mutta koska se on niin hyvää niin ei sitä kahdeksi viikoksi tästä satsista riitä.
Innostuin sokerittomaan hilloon Kokit ja potit -blogista.
Sokeriton vadelma-chiahillo
200 g vadelmia
(0,5 dl vettä)
2 rkl agave-siirappia
2 rkl chiansiemeniä
Kiehauta vadelmat nopeasti vähässä vedessä. Jäähdytä vadelmat. Ei niiden jääkaappikylmiä tartte olla, mutta kunhan nyt vähän jäähtyy. Mittaa hilloon siirappi ja siemenet. Purkita lasipurkkiin ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään.
Ota lusikka ja kohta joudutkin jo tekeen uuden satsin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Chia-vadelmahillo on tositosihyvää! Ihan minun suosikkia.
VastaaPoistaKaikki kiitos tästä ihanuudesta kuuluu sulle!
PoistaTaas mulle kokeiltavaa. Ehkä mä odotan suosista kuitenkin ens syksyn satoa ja teen tuoreista!
VastaaPoistaKyllä kyllä, en malta odottaa, että pääsee kokeileen tätä tuoreista mansikoista ja mustikoista.
PoistaOn kyllä hyvää:) Täällä kun noita marjoja ei helposti saa (no saa kyllä jos etsii,mutta erittäin suolaisella hinnalla) tuoreena niin olen käyttänyt muita hedelmiä,ja hyvää on.
VastaaPoistaEikö siellä ole mitään marjoja? Mansikoita ees?
PoistaOotko kokeillut sitruksista, onnistuuko?
Ihanan ohje sokeritomasta hillosta.
VastaaPoistaKiitos Rosa-Mari! Kokeile myös muilla marjoilla.
Poista