Pääsiäispavlova

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Pääsiäinen ei tule ilman pavlovaa. Pääsiäinen ei tule ilman pavlovaa, jossa on lemon curdia. Ja koska vaatimattomuus ei kaunista juuri ketään, niin pääsiäisen makein, upein, överein ja tahmein jälkkäri on sitruuna-valkosuklaa-lakritsi-pavlova, kolmessa kerroksessa.

Pääsiäispavlova

Marenki

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
1/4 tl etikkaa
(lakritsanjuurijauhetta)

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin kolme samankokoista ympyrää, halkaisijaltaan noin 20 cm.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten.
Lisää etikka ja vatkaa se vaahtoon.
(Halutessasi voit lisätä marenkiin lakritsanjuurijauhetta, kääntele se nyt vaahtoon.)
Käännä leivinpaperi niin, että kynäpuoli jää peltiä vasten. Levitä valkuaisvaahto veitsellä tai nuolijalla leivinpaperille ympyröitä noudattaen.
Laita uuniin, laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Paista 60 minuuttia, laita uuni pois päältä, mutta jätä marengit uuniin kunnes uuni ja marengit ovat täysin jäähtyneet. Marengit säilyvät huoneenlämmössä hyvin, joten ne voi tehdä jo päiviä ennen tarjoilua.

Täytteet

Lemon curd

Valkosuklaaganache
70 g valkosuklaata
2 rkl kermaa
Sulata suklaa kerman kanssa, anna jäähtyä kunnolla.

Lakritsitoffeekinuski
5 hopeatoffeepatukkaa
1 rkl kermaa
Laita kattilaan kerma ja toffeet, kuumenna sekoittaen kunnes toffee on kokonaan sulanut. Käytä lämpimänä

Kasaa kakku. Levitä alimmaiselle marenkipohjalle lemon curdia, aseta toinen marenki alimman päälle ja levitä ganache. Päällimmäiselle marengille tulee musta, kiiltävä kinuski.
Koristele suklaamunilla, karkeilla, strösselillä.



Pienestä halkaisijastaan huolimatta tämä on isomman porukan jälkkäri, makiaa on.
Osallistun pavlovalla maaliskuun ruokahaasteeseen.

15 kommenttia

  1. Ihana pavlova! Olen rakastanut marenkia pienestä pitäen. Syntymäpäivilläni piti aina olla pieniä marenkeja. Marengeista pavlova on liki parasta. Jotain marenkijuttua aion itsekin tehdä, kun eilisestä hollandaisesta jäi valkuaisia.

    VastaaPoista
  2. Onpa upean näköinen kakku! Musta ja valkoinen on kyl tosi näyttävä yhdistelmä jälkkäreissä.

    VastaaPoista
  3. Onpa tosiaan hurmaavan näköinen pavlova!

    VastaaPoista
  4. Onko tuota vielä jäljellä? ;)

    -ä-

    VastaaPoista
  5. Oh dear god. Jospa tulisin kahville?

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Paukku nimenomaan, varsin makea sellainen, mutta niiiin hyvää.

      Poista
  7. Pavlova on ihan must, kesät ja talvet! Lapsuudesta asti meillä syötiin usein juhlissa Pavlovaa ja tapa on juurtunut sittemmin meidänkin lapsille. Tämä sinun ihanuus on kuitenkin niin huippu-yhdistelmä, että pakko kokeilla minunkin, lurps <3

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements