Pääsiäispavlova
Marenki
4 valkuaista2,5 dl sokeria
1/4 tl etikkaa
(lakritsanjuurijauhetta)
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin kolme samankokoista ympyrää, halkaisijaltaan noin 20 cm.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri vaahtoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten.
Lisää etikka ja vatkaa se vaahtoon.
(Halutessasi voit lisätä marenkiin lakritsanjuurijauhetta, kääntele se nyt vaahtoon.)
Käännä leivinpaperi niin, että kynäpuoli jää peltiä vasten. Levitä valkuaisvaahto veitsellä tai nuolijalla leivinpaperille ympyröitä noudattaen.
Laita uuniin, laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Paista 60 minuuttia, laita uuni pois päältä, mutta jätä marengit uuniin kunnes uuni ja marengit ovat täysin jäähtyneet. Marengit säilyvät huoneenlämmössä hyvin, joten ne voi tehdä jo päiviä ennen tarjoilua.
Täytteet
Lemon curdValkosuklaaganache
70 g valkosuklaata
2 rkl kermaa
Sulata suklaa kerman kanssa, anna jäähtyä kunnolla.
Lakritsitoffeekinuski
5 hopeatoffeepatukkaa
1 rkl kermaa
Laita kattilaan kerma ja toffeet, kuumenna sekoittaen kunnes toffee on kokonaan sulanut. Käytä lämpimänä
Kasaa kakku. Levitä alimmaiselle marenkipohjalle lemon curdia, aseta toinen marenki alimman päälle ja levitä ganache. Päällimmäiselle marengille tulee musta, kiiltävä kinuski.
Koristele suklaamunilla, karkeilla, strösselillä.
Pienestä halkaisijastaan huolimatta tämä on isomman porukan jälkkäri, makiaa on.
Osallistun pavlovalla maaliskuun ruokahaasteeseen.
Ihana pavlova! Olen rakastanut marenkia pienestä pitäen. Syntymäpäivilläni piti aina olla pieniä marenkeja. Marengeista pavlova on liki parasta. Jotain marenkijuttua aion itsekin tehdä, kun eilisestä hollandaisesta jäi valkuaisia.
VastaaPoistaMä jo suunnittelen jouluksi suklaapavlovaa. :D
Poistaihqu!
VastaaPoistaSoma suorastaan. :)
PoistaOnpa upean näköinen kakku! Musta ja valkoinen on kyl tosi näyttävä yhdistelmä jälkkäreissä.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOnpa tosiaan hurmaavan näköinen pavlova!
VastaaPoistaKiits!
PoistaOnko tuota vielä jäljellä? ;)
VastaaPoista-ä-
No ei ny enää, tehdään uusi. :)
PoistaOh dear god. Jospa tulisin kahville?
VastaaPoistaTervetuloo!
PoistaHertsleijjaa, mikä namipaukku! Söisin!
VastaaPoistaPaukku nimenomaan, varsin makea sellainen, mutta niiiin hyvää.
PoistaPavlova on ihan must, kesät ja talvet! Lapsuudesta asti meillä syötiin usein juhlissa Pavlovaa ja tapa on juurtunut sittemmin meidänkin lapsille. Tämä sinun ihanuus on kuitenkin niin huippu-yhdistelmä, että pakko kokeilla minunkin, lurps <3
VastaaPoista