Chorizo-paprikamunakas

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Munakas on näitä arjen pikaruokasuosikkeja kun pöytään haluaa saada herkullista alle puolessa tunnissa ja lieden äärellä sen kummemmin hengaamatta. Tosin mä kyllä tykkään siitä hellan kulmalla hengaamisesta, omaa aikaa ja silleen.
Tämä chorizomunakas, johon paprika muuten tulee purkista ruokakerman muodossa, on löytänyt tiensä meidän ruokalistalle viime viikkoina jo useamman kerran.




Chorizo-paprikamunakas (2-3:lle)

4 chorizo-raakamakkaraa
6-8 kananmunaa
0,5 dl paahdettu paprika –ruokakermaa
1 ruukku lehtipersiljaa

Kuumenna iso paistinpannu keskilämpöiseksi. Purista makkara suolestaan pieniksi palloiksi. Laita makkarapallot pannulle ja paista käännellen noin 5 minuuttia kunnes liha on kypsää.

Makkaroiden paistuessa riko kanamunat kulhoon. Riko munien rakenne haarukalla ja lisää kerma. Silppua lehtipersilja karkeasti, voit käyttää myös varret. Lisää lehtipersilja kanamuna-kermaseokseen ja sekoita.

Kaada munaseos pannulle ja laske lieden lämpötilaa. Sekoita muutaman kerran reunoilta kohti keskustaa, jotta munakas hyytyy tasaisesti.
Paista kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia kunnes munakas on hyytynyt.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements