Lehtikaalirisotto

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Lehtikaali sopii risottoon upeasti ja sitä saa mukavasti kotimaista ympäri vuoden ruukussa kuin yrttiä ikään. Ruukkukaalin maku ei ole ihan yhtä voimakas kuin avomaankaalin, mutta siinä ei ole kovia lehtiruoteja. Käytän sitä todella paljon smootheihin.

Ja uskokaa pois, risotto on varsin helppo ja nopea arkiruoka. Hellan ääreltä ei sovi risottoa keittäessä poistua, mutta siihen ei mene kuin 20 minuuttia.
Keitän usein risottoa silloin kun kaapeissa ei ole juuri mitään eikä jaksa/ehdi kauppaan. Liemi maistuu risotossa voimakkaasti, joten sen on parasta olla kunnollista. Liemivalmisteista käytän Reformin luomuliemijauhetta ja se sopii risottoon oikein hyvin. Mikäli hyvää lientä ei ole saatavilla, käytä kuumaa vettä ja hoida maustaminen mm. suolalla ja yrteillä.Lehtikaalirisotto

400 g risottoriisiä
200 g lehtikaalia
75 g parmesaania
2-3 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
(2 dl valkoviiniä)
1,5 l kanalientä


Aloita laittamalla kanaliemi kiehumaan ja valmistelemalla lehtikaali ja sipulit sekä raastamalla parmesaani. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi tai leikkaa kaalinlehdet karkeaksi silpuksi. Kuori sipulit ja silppua ne pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna oliiviöljy ja voi laakeassa, paksupohjaisessa pannussa. Lisää sipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää sitten riisi ja kuullota noin minuutti koko ajan sekoittaen.
(Kaada pannuun valkoviini ja anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.)
Ala lisätä kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan, koko ajan riisiä sekoittaen. Lisää aina uusi kauhallinen kun liemestä noin puolet on imeytynyt riisiin. Jatka kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvaa. Kypseneminen kestää 15-22 minuuttia riisilajikkeesta riippuen.

Lisää lehtikaalisilppu ja sekoita se risottoon. Ota pannu liedeltä ja lisää parmesaaniraaste. Tarjoile heti.


4 kommenttia

 1. Hyvä idea!
  Risotto on meilläkin "kaapissa ei ole mitään" -ruokaa; risottoriisiä ja liemijauhetta on aina ja melkein mikä vaan sopii risoton joukkoon. Seuraavalla kerralla siis lehtikaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kaikelle ruokaan laitetulle vihreelle allergiset lapsetkin söivät kaalinsa suurella halulla.

   Poista
 2. Ruukkulehtikaalia ei ole tullut vielä kokeiltua. Täytyy joku kerta ostaa. Ja kohtahan saa taas laittaa omatkin lehtikaalit kasvamaan.:) Kiva risottoresepti. Risottoa tulee täälläkin tehtyä, jos on kiire, ruoanlaitto ei innosta, ruokaideat on vähissä tai kaapit tyhjänä. Risottoon on aina aineksia, ja saa ruokaa nopeasti.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ruukkukaalia kyl, kotimaista näin talvellakin.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements