Vaniljamarengit

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kun pasta carbonarasta jää yli just sen neljä keltuaista, on aika tehdä pavlova tai muutama iso, makea marenki.
Olin oikeastaan pavlovapohjaa pääsiäistä varten tekemässä kun viime hetkillä päätinkin lisätä marenkimassaan teelusikallisen vaniljauutetta ja nostella massasta ruokalusikalla palluroita leivinpaperille. Be prepared for some serious eton mess..

Vaniljamarengit 12-16 kpl

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
0,25 tl etikkaa
1 tl vaniljauutetta

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vielä etikka ja vaniljauute ja vatkaa marenkimassaan. Marengin kuuluu olla sileää, kiiltävää ja tahmeaa ja todella tiukkaa.
Nostele massasta kahdella ruokalusikalla balleroita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa 1,5 tuntia, jäähdytä uunissa.

Huomioita: marengin voi latoa pursotinpussiin ja pursotella nättejä balleroita. Jouduin paistamaan marenkejani yli kaksi tuntia, joten olen vähän epävarma paistoajasta nyt. Kyllä pitäisi 1,5 tuntia riittää ja vielä jäävät sitkaiksi sisältä, mutta mun uuni käy nykyään jotenkin ihan tuulella.
1 kommentti

  1. Marengit on kyllä yksi mysteeri. Ne kun tuntuu joko palavan tai lässähtävän alta aikayksikön heti kun silmä välttää. Olen tehnyt marenkeja pellikaupalla tässä vuosien varrella, mutta paistoaika vaihtuu joka kerta kun muutan ja uunikin vaihtuu. Ensimmäiset menee aina mönkään, mutta sisulla vaan uutta peltiä kehiin.. Nämä näyttää muuten todella ihanilta ja herkullisilta. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements