Sienikeitto - VIDEO

maanantai 31. elokuuta 2015



Kynttilät, sienet ja rapujuhlat: niistä on syksy tehty.
Rapujuhlat on musta ihanaa näpertämistä saksiniekkojen kanssa, väliin huikka ja laulu ja taas kasataan pyrstökasaa paahtoleivälle. Rapujuhlissa kannattaakin tarjota myös muuta syötävää kuin rapuja, sillä niitä saa syödä aika moisen kasan kunnes on kylläinen, eikä näpertely välttämättä puhuttele koko seuruetta.
Ja koska syksy on tehty myös sienistä, sopii rapuillallisen alkuun lämmittävä sienikeitto. Helppotekoisen keiton voi tehdä jo edellisenä päivänä makustumaan ja viimeistellä juuri ennen tarjoilua.
Loihdin Crème Bonjourin ja Blogiringin kampanjassa nätin kattauksen, nappaa helpot vinkit videolta postauksen lopusta.


Sienikeitto

600 g sieniä (käytin kantarelleja)
2 kesäsipulia tai pientä keltasipulia
2 rkl Crème Bonjour Voita ja rypsiöljyä
1 oksa rosmariiniä
1,5 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
200 g Crème Bonjour Pippirisekoitus -tuorejuustoa

Puhdista sienet ja pilko ne melko pieneksi. Kuori sipulit ja silppua ne hienoksi silpuksi, jos käytät kesäsipulia, hyödynnä myös varret.
Mittaa kattilaan Crème Bonjour Voi ja rypsiöljy, lisää sienet ja sipulit sekä rosmariinin oksa. Paista sieniä ja sipuleita kuumalla liedellä kunnes sienistä alkaa irrota nestettä ja sipulit pehmenevät.
Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kasvisliemi. Keitä sienikeittoa kuumalla liedellä 5-10 minuuttia.
Ota kattila liedeltä, poista rosmariinin oksa ja lisää tuorejuusto. Sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut ja tasaisesti sekoittunut.



VINKIT: Jos teet keiton jo edellisenä päivänä (maku on parempi) poista rosmariini kun otat keiton liedeltä, mutta lisää juusto vasta juuri ennen tarjoilua kiehuvaksi kuumennettuun keittoon.
Sieni se on herkkusienikin.

Kokeile paahtoleivän päällä myös maustettuja tuorejuustoja. Videolta löytyy vinkkejä kauniiseen kattaukseen.




Yhteistyössä Creme Bonjour


6 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements