15 kirsikkatomaattia
pala vanhahkoa vaaleaa leipää
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hienonnettua yrttiä (oreganoa, timjamia, persiljaa basilikaa)
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviiniä
mustapippuria
16 basilikanlehteä
pala vanhahkoa vaaleaa leipää
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hienonnettua yrttiä (oreganoa, timjamia, persiljaa basilikaa)
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviiniä
mustapippuria
16 basilikanlehteä
Leikkaa kirsikkatomaateista kanta pois, pieni siivu riittää. (Kannat voi napostella kokkaillessa, mä syötin ne kissoille, kun ne ovat kovasti tomaattiin mieltyneet.) Kaiva tomaateista siemenet varovasti pikkulusikalla, asettele siemenettömät tomaatit alassuin lautaselle (talouspaperille) valumaan puoleksi tunniksi.
Leikkaa leivästä reunat ja muhenna se mahdollisimman pieneksi. Hienonna pinjansiemenet ja raasta sopivasti parmesaania (pecorino käy myös ja grana). Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, mutta jätä pari ruokalusikallista juustoraastetta kuorruttamista varten. Lusikoi täyte valutettuihin tomaatteihin, laita uuniastiaan ja ripottele päälle loput juustosta. Pirskottele päälle öljyä ja laita 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi, tai kunnes täytteen pinta on kauniin värinen.
Anna valmiiden tomaattien jäähtyä hetken ja asettele ne sitten basilikanlehdille.
Leikkaa leivästä reunat ja muhenna se mahdollisimman pieneksi. Hienonna pinjansiemenet ja raasta sopivasti parmesaania (pecorino käy myös ja grana). Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, mutta jätä pari ruokalusikallista juustoraastetta kuorruttamista varten. Lusikoi täyte valutettuihin tomaatteihin, laita uuniastiaan ja ripottele päälle loput juustosta. Pirskottele päälle öljyä ja laita 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi, tai kunnes täytteen pinta on kauniin värinen.
Anna valmiiden tomaattien jäähtyä hetken ja asettele ne sitten basilikanlehdille.
ihanan värikkäitä, ja muutenkin hauskan näköisiä. eikä makukaan varmasti ole pöllömpi, kun mukana on parmesaania, basilikaa, viiniä...;)
VastaaPoista