Tuliset sokeriherneet rakuunalla

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Aina tekee mieli uusia ruokalehtiä. Kerrankin tajusin kaivaa hyllystä esiin vanhat toukokuun lehdet ja niistähän löytyi vaikka mitä uutta ja ihanaa. Rakuunaherneiden ohje on vuoden 2004 Cucina di Casamia –lehdestä. Minä käytin vain 150 g herneitä, mutta laitoin silti kokonaisen pikku-chilin ja tymäköitä tuli. Tulisuus ei onneksi mua haittaa, oli niin hyvää, etten meinannut malttaa lautaselle laittaa, meinas mennä koko annos suoran pannusta hellan äärellä seisten. Saattoi olla myös aika kova nälkä just sillä hetkellä. Herneet toimisivat myös kokonaan ilman chiliä.

400 g sokeriherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 peperoncino
1 ruukullinen rakuunaa
oliiviöljyä

Kuori ja likistä valkosipulinkynsi, hienonna pikku-chili. Kuullota näitä kahta hetki pannulla oliiviöljyssä. Pese sokeriherneet ja leikkaa kahtia, lisää pannuun ja kuullota vielä pari minuuttia. Ota pannu liedeltä ja lisää silputtu rakuuna. Tarjoa kuumina.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements