Ensimmäinen resepti Hopealusikasta on nyt kokeiltu: ihana vaaleanpunainen mansikkarisotto.
Pelkäsin, että ruuasta tulisi makeaa, mutta pelko osoittautui täysin turhaksi, risotto oli ihanasti kirpakkaa.
Ohjeen mukaista kermaa minulla ei ollut, joten notkistin risoton voinokareella. Käytin kasvislientä, mutta ohjeessa puhutaan lihaliemestä. Mansikat pilkoin ja sipulia edusti tuore kotimainen kevätsipuli. Suolaa en laittanut lainkaan, koska käytin liemikuutiota ja siinähän sitä suolaa piisaa.
En tajunnut mihin ja koska se toinen puoli voista käytetään, joten pistin koko satsin pannuun heti.
Pelkäsin, että ruuasta tulisi makeaa, mutta pelko osoittautui täysin turhaksi, risotto oli ihanasti kirpakkaa.
Ohjeen mukaista kermaa minulla ei ollut, joten notkistin risoton voinokareella. Käytin kasvislientä, mutta ohjeessa puhutaan lihaliemestä. Mansikat pilkoin ja sipulia edusti tuore kotimainen kevätsipuli. Suolaa en laittanut lainkaan, koska käytin liemikuutiota ja siinähän sitä suolaa piisaa.
En tajunnut mihin ja koska se toinen puoli voista käytetään, joten pistin koko satsin pannuun heti.
Mansikkarisotto neljälle:
350 g riisiä (esim. arborio)
300 g mansikoita
100 g voita
2 lasia kuivaa valkoviiniä
1 sipuli
1/4 dl kermaa
lihalientä
suolaa pippuria
350 g riisiä (esim. arborio)
300 g mansikoita
100 g voita
2 lasia kuivaa valkoviiniä
1 sipuli
1/4 dl kermaa
lihalientä
suolaa pippuria
Sulata pannulla puolet voista, lisää silputtu sipuli ja kuullota, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää riisi, sekoita. Kaada pannuun viini ja keitä kunnes viini on lähes kokonaan haihtunut, jatka keittämistä lisäten lihalientä aina kun riisi alkaa kuivua. Säästä muutama mansikka koristeluun, soseuta loput ja lisää risottoon puolessa välissä keittämistä. Sekoita lähes valmiiseen risottoon kerma, suola ja pippuri. Tarjoile tuoreilla mansikoilla koristettuna ja maustettuna.
(Ohje käännös kirjasta Il cucchiaio d’argento.)
(Ohje käännös kirjasta Il cucchiaio d’argento.)
Tämä kyllä kuulostaa sen verran eksoottiselta, että täytyy varmaan lähteä huomenna mansikkaostoksille. =)
VastaaPoistaIloista viikonloppua!
Rannikon serkku
Luulin, että on jälkiruoka, mutta ei kai sentään sipulia ja lihalientä jälkkäriin. Kaikkea ne italialaiset keksivätkin, huulihan tässä pyöristyy... :o
VastaaPoistat.äiti
Ihanaista viikonloppua serkkusein sinullekin! Voita voit laittaa risottoon vähän vähemmänkin, 100g on aika kimpale.
VastaaPoistaValmiin risoton määrä vastaa 4 hengen pasta-annosta, joten jos lisukkeeksi teet, niin aika paljon vähemmän riittää.
Äiti: Ei ole jälkiruoka ei, mutta mitä makoisinta risottoa.
Tätä on kyllä pakko kokeilla kesällä, voin jo kuvitella miten herkullista. Ja nimenomaan siksi ettei ole mikään jälkiruoka...
VastaaPoistaOlisin kuvitellut että se toinen puolikas voista lisätään ihan lopuksi, juuri ennen tarjoilua? Ehkäpä se oli jäänyt kirjan ohjeesta vahingossa pois?
Jään innolla odottamaan uusia reseptejä tuosta kirjasta...
oliivia: sanoisin, että mustikka-aikaa odotellessa, koska siitäkin ilmeisesti saa maittavaa risottoa.
VastaaPoistakesän aikana täytyy tehdä myös vadelmatäytteisiä ravioleja.