Porsaankyljyksiä ja melonilisuketta

maanantai 5. toukokuuta 2008

Lauantaina alkuiltapäivästä yht’äkisti ahdistuin voimakkaasti ja tajusin, etten pysty elämään enää päivääkään ilman grillipannua. Taustalla lienee pienoista kateutta kaikki niitä kohtaan, joilla on oma piha- tai parvekegrilli, jolla valmistella herkkuja pitkin kesää.
Ei auttanut kuin suuntia kanssa-asujan kanssa Stockmannin tavarataloon sopivaa parilaa etsimään. Kanssa-asujaa tarvittiin pääasiallisesti kantoavuksi vai näkeekö joku minut kanniskelemassa isoa rautapannua pitkin kaupunkia ihan itse? Käytiin samalla reissulla Herkussa ruokakaupassa ja kanssa-asuja kantoi kaikki ruokaostoksetkin. Mulle jäi vain paketti vessapaperia ja toinen käsi ihan vapaasti heiluteltavaksi. Niin rinsessaa, niin rinsessaa.. ;)
Upouutukaisella pannulla valmistettiin porsaankyljyksiä ja niiden seuraksi makoisaa melonilisuketta.

Melonilisuke
lohko vesimelonia
1 chili (tulinen)
1 lime
suolaa
tuoretta minttua

Irrota melonin hedelmäliha kuorestansa ja pilko reiluiksi paloiksi. Kovin vetiset lohkot kannattaa laittaa lävikköön tai talouspaperille valumaan hetkeksi. Pilko chili ja raasta limen kuori ja halkaise lime kahtia. Laita kuumaan pannuun melonipalat, chili ja limen kuori. Purista limenpuolikkaista mehu pannulle ja lisää suola. Kääntele melonipaloja pannussa pari minuuttia. Ota pannu liedeltä ja lisää reilusti tuoretta silputtua minttua. Kuten kuvasta näkyy, multa meinas minttu tyystin unohtua, mutta lisättiin sitä sitten suoraan lautasille.

4 kommenttia

 1. Mulle jäi vain paketti vessapaperia ja toinen käsi ihan vapaasti heiluteltavaksi :D

  herkulta kuulostaa tuo melonilisuke, tosi hyvin sopii varmasti kuumaan kesäpäivään.

  sopiikos hauska ja kuninkaallinen blogisi linkittä listaamme?

  VastaaPoista
 2. Linkitys sopii toki. Tehdään vaihtarit niinsanotusti. :D

  VastaaPoista
 3. tehdään vaan vaihtikset. saisit kiiltokuvan kruunulla ja kimalluksella kaupanpäällisiksi jos pystyisin sen näin ojentamaan :)

  VastaaPoista
 4. oj då. kaikki näyttää ihanalta :)

  nyt tarviin itsekin parilan, koska grillikateus on tuttu ilmiö. mun kohdalla se ei vaan oo "hienoinen" vaan enemmän sellainen "heitetään murjottaen kaikki grilliruokaohjeita sisältävät lehdet seinään" -tyylinen.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements