Parsaa, kylmäsavulohta ja saaristolaistahnaa

maanantai 5. toukokuuta 2008

Haluaisin kutsua tuota saaristolaissalaatiksi, tai ylipäätään joksikin muuksi kuin tahnaksi, mutta laitoin kaikki aineet tehosekoittimeen ja tahnaahan siitä sit tuli.
Viime vuonna ravintola Lasipalatsin parsaviikoilla tarjottiin parsaa ja kylmäsavulohta ja niiden kanssa hakkelusta, jossa muistamani mukaan oli ruisleipää ja kananmunaa ja se oli ihan älyttämän hyvää. Sovelsin tästä muistikuvasta seuraavaa ja älyttömän hyvää oli. Ensi kerralla sipellän ainekset veitsellä karkeamman koostumuksen takaamiseksi. Ohje kahdelle.

1 tuhti viipale saaristolaisleipää
1 kovaksi keitetty kananmuna
2 tl vahvaa karkeaa sinappia
1 rkl ranskankermaa
muutama oksa tilliä

Joko laitat kaikki aineet tehosekoittimeen ja vähän surautat tai silppuat leipäviipaleen ja kananmunan ja tillin ja sekoitat sinappiin ja ranskankermaan. Jälkimmäistä suositellaan.
Tarjoillaan napakaksi keitetyn parsan ja kylmäsavulohen kera.

5 kommenttia

 1. "Saaristolaistahna" on kyllä ruokalajin nimenä jotain hienoa :D

  VastaaPoista
 2. Veera, vääntäisitkö blogiisi päälle RSS-feedin? Sinulla on hyvä blogi ja RSS-feedin avulla sitä tulisi seurattua paremmin.

  VastaaPoista
 3. Ari: No toki. Mutta jos vähän jeesaat. Mikä se on ja miten sen saa päälle? :)
  Laita vaikka meiliä. Ei tarvii rautalangasta vääntää, mä oon yleensä hyvä tällaisissa kunhan ensin vaan tiiän mistä on kyse.

  VastaaPoista
 4. Vastasin meiliinkin, mutta laitetaan tänne julkisestikin:

  a) olin vähän pihalla sillä tämä on ominaisuus, joka on blogspotissa oletuksena päällä. Esimerkiksiksi Prinsessakeittiö löytyy Atom-mallisena feedinä osoitteesta http://prinsessaruoka.blogspot.com/feeds/posts/default

  b) Eli normaalista blogspot-blogista puuttuu vain mainos siitä, että feedikin olisi tarjolla.

  Feedejä voi helposti seurata tarkoitukseen tehdyllä ohjelmalla (itse käytän linux-alustalla Akregatoria). Googlella on jokin www-pohjainen juttu, jonka nimeä en juuri nyt muista.

  Anteeksi linkin puute, mutta joko käyttöjärjestelmäpäivityksen mukana tullut Firefox 3 beta rivittää täysin omituisesti tai blogspot on rikkonut tämän kommenttilomakkeen.

  VastaaPoista
 5. Siis miten tällainen aarre on minulta jäänyt näkemättä aiemmin!! Tämä saaristolaistahna oli aivan mahtavan mahtavaa!! Kylmäsavulohiviipaleen päällä herkkua, mutta maistui totisesti myös rullattuna nautaleikkeleen sisälle.
  Tästähän voi kehitellä vaikka mitä systeemiä! Tahnan maustekombo oli täydellinen, mutta ainahan täydellisyyttä voi vielä hioa lisäämällä maun mukaan - jotain.
  Kiitos tästä. Aivan ehdoton päivän pelastus!!!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements