Tein taannoin ulkomuistista jälkimarinoitua ankkaa. Muistin vain että ohjeessa oli korianteria. No ei ollut. Ystäväni, jonka kirjasta ohjetta muistelin, ystävällisesti vähän naureskeli mun muistille ja kirjoitti oikean ohjeen mun naamakirjan seinälle. Ohje on Nigellan kirjasta Syötävän hyvää ja aika syötävää ja hyvää tosiaan oli. Samainen marinadi sopisi mun tuntuman mukaan aika hyvin myös porsaalle tai naudalle jo ennen paistamista.
1 ankan rintafile
2 rkl kalakastiketta
puolikkaan limen mehu
puolikkaan appelsiinin mehu
1 chili ilman siemeniä silputtuna
tuoretta inkivääriä raastettuna
muutama tippa seesamöljyä
2 rkl kalakastiketta
puolikkaan limen mehu
puolikkaan appelsiinin mehu
1 chili ilman siemeniä silputtuna
tuoretta inkivääriä raastettuna
muutama tippa seesamöljyä
Leikkaa ankan nahkaan ja rasvaan ristiviillot ja laita ankka kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Väänne hellaan tehoa keskitasoisesti ja paista ankkaa 10 minuuttia. Käännä ja paista vielä viisi minuuttia. Ota rintapala pannulta ja kiedo tiukasti folioon 10 – 15 minuutiksi.
Ankan vetäytyessä sekoita kaikki marinadiaineet keskenään.
Siivuta vetäytynyt ankka ohuelti ja lado siivut marinadiin. Anna marinoitua viitisentoista minuuttia välillä sekoittaen.
Kippaa valmis ankka marinadeineen vihreän salaatin päälle.
Ankan vetäytyessä sekoita kaikki marinadiaineet keskenään.
Siivuta vetäytynyt ankka ohuelti ja lado siivut marinadiin. Anna marinoitua viitisentoista minuuttia välillä sekoittaen.
Kippaa valmis ankka marinadeineen vihreän salaatin päälle.
Marinadi kuulostaa ihanalta!
VastaaPoistaKiitos Yaelian. Ja kiitos Nigella ja erityisesti kiitos Ride, jonka omistamasta kirjasta ohje on ja jolle jouduin kerran soittamaankin ennen kuin ruoka oli lautasella. :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla. Sinä et taida liiemmin lihaa syödä, mutta ei se marinadia pahenna, toimii varmasti kalalle ja kasviksillekin.