Penne ai pomodorini freschi

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Tämä tomaattiasia on erittäin monikäyttöinen. Parista kourallisesta luomukirsikkatomaatteja sain, leivänpäällistä, piirastäytettä ja tämän pasta. Tomaateista kerrottakoon sen verran, että kotimainen perustomaatti on mielestäni kohtalaisen mauton ja ikävän koostumuksinen ilmestys. Sen sijaan kirsikkatomaatti on paksukuorinen ja makoisa, luomumallista tulee vielä hyvä mielikin. Kotimaisella tomaatinkikkareella tarkoitan niitä kummallisen värisiä, mitä marketeissa myydään, en kenenkään omassa pienessä kasvihuoneessa rakkaudella kasvattamia.
Piiraista ei ole todistusdokumenttina kuvaa, mutta kerrottakoon, että leikkasin valmiista voitaikinasta kolmioita ja laitoin keskelle tomaattiasiaa.

kirsikkatomaatteja
valkosipulia
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
pippuria

Lohko kirsikkatomaatit neljään osaa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Revi tai leikkaa basilikan lehdet. Luraura reilusti hyvää oliiviöljyä. Sekoita joukkoon suolaa ja hiukkasen sokeria. Lisaa koko komeus valmiiseen pastaan ja rouhi päälle reilunlaisesti mustapippuria.

4 kommenttia

  1. Oi tuo on yksi mun lempparipastajutuista.Sain reseptin vuosia sitten ystävättäreltä,joka oli paljon Italiassa, ja mä olen aina kutsunut tuota pasta frescaksi. Tosin sokeria en ole siihen laittanut.Makujen harmonia on ihana tuossa ruuassa,nam nam!

    VastaaPoista
  2. Niin ja sekaan vielä hyvää parmesaania, niin on niin hyvää että.....

    VastaaPoista
  3. Ahh, nykyään munkin lempipastaa, lisään vielä joukkoon pinjansiemeniä.
    Lidlistä saa ROMA-nimisiä tomaatteja, sellaisa soikeita. Ainakin tähän asti ne ovat olleet tosi hyvä; makeita ja rapsakoita.

    t.äiti

    VastaaPoista
  4. Yaelian: En mäkään välttämättä sokeria tuoreeltaan laittaisia, mutta joskus tomaatit vaativat sitä.
    Mä tein tätä tällä kertaa piirasia varten ja kypsennettävä tomaatti kaipaa mun makuun aina sokeria.
    Ja parmesaania ehdottomasti!

    Äiti: Pinjansiemenet on kyllä hyviä! Pitääki tehdä taas ekskursio Kamppiin, siellä olis se Lidlkin. Mutta mähän en nykyään poistu juurikaan tästä Hakaniemestä, mitä nyt hilaudun aamuisin Kurvin suuntaan töihin. Ja lenkillä tulee käytyä Töölön suunnalla kun kierrän Töölönlahtea. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements