Pyysivät entisellä työpaikalla leipoman kakun työntekijä A:n synttäreiden kunniaksi, koska leivon niin älyttömän hyviä kakkuja. Ja rumia. Mä niin voittaisin maailmanmestaruuden rumien kakkujen mittelöissä. Nyt harmittaa, että unohdin ottaa valmiista kakusta kuvan. Se oli kirkkaanvihreä. Sankari oli kuulemma ilahtunut väristä kovin ja kaikille oli kelvannut makunsa puolesta. Tarkoitus oli tehdä kahdeksan hengen kakku, mutta tästä riittää kyllä useammalle.
Pohja:
2 isoa kananmunaa
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,25 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 iso porkkana raastettuna
1,25 dl rypsiöljyä
2 isoa kananmunaa
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,25 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 iso porkkana raastettuna
1,25 dl rypsiöljyä
Täyte:
2 dl kermaa
1 prk (200 – 250 g ) mascarponea
1 dl tomusokeria
2 appelsiinin mehu
1 rkl appelsiininkukkavettä
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
1 prk (200 – 250 g ) mascarponea
1 dl tomusokeria
2 appelsiinin mehu
1 rkl appelsiininkukkavettä
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
4 limen mehu
25 g sulatettua voita
vihreää elintarvikeväriä
5 dl tomusokeria
4 limen mehu
25 g sulatettua voita
vihreää elintarvikeväriä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki loput aineet öljyä lukuun ottamatta. Nostele seos muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja sekoita varovasti. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min. tai kunnes pohja on kypsä.
Jäähdytä pohja, irrota se vuoasta ja leikkaa kahdeksi kiekoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaan mascarpone. Lisää appelsiineista puristettu mehu ja appelsiininkukkavesi. Sekoita kiehuvaan veteen kylmässä vedessä liotetut ja sitten hyvin puristetut liivatelehdet. Sekoita liivatteet nopeasti täytteeseen. Aseta toinen kakkukiekoista takaisin irtopohjaiseen vuokaan. Kaada vuokaan täyte ja aseta toinen kakun puolisko täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sekoita kuorruteaineet keskenään ja levitä kakulle veitsellä tai lastalla.
Jäähdytä pohja, irrota se vuoasta ja leikkaa kahdeksi kiekoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaan mascarpone. Lisää appelsiineista puristettu mehu ja appelsiininkukkavesi. Sekoita kiehuvaan veteen kylmässä vedessä liotetut ja sitten hyvin puristetut liivatelehdet. Sekoita liivatteet nopeasti täytteeseen. Aseta toinen kakkukiekoista takaisin irtopohjaiseen vuokaan. Kaada vuokaan täyte ja aseta toinen kakun puolisko täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sekoita kuorruteaineet keskenään ja levitä kakulle veitsellä tai lastalla.
En usko että teet rumia kakkuja! Mutta pääasiahan kuitenkin on että ne maistuu hyvältä!
VastaaPoistaYaelian: Kiitos, mutta niistä tulee suorastaan yllättävän rumia. :) Ei meinaa itsekään omaksi tekemäksi uskoa, sillä muutoin olen erittäin näppärä sormistani. Jotenkin ne taidot lopahtaa kun pitää alkaa kakkua koristaan..
VastaaPoistaKakku kuulostaa ihanalta, mutta millainen tuosta kuorrutuksesta tulee? vähän huonona leipurina en oikein hahmota millainen soosi noista saadaan aikaiseksi.
VastaaPoistaSulla kiva blogi.
T. Pianissimo
Ei se niin ruma ollut kun katsoi oikeesta kulmasta ;) Mutta se oli tosiaan parasta kakkua mitä ikinä oon syönyt! T. Maarit :)
VastaaPoistaPianissimo: Kuorrutuksesta tulee levitettävä tahna, ei ollenkaan sellainen juokseva. Kuorrute myös jähmettyy mukavasti kakun päälle.
VastaaPoistaMaarit: Kiitos, tässähän vallan hämmentyy.
Jos piti silmät kiinni niin sehän olis siis suorastaan upee!
Kiitti. Jotenkin en vain saanut päähäni, minkalaisen kuorrutteen saan aikaan vehnäjauhoista, limenmehusta ja voista. Mutta leipomaan siis. Porkkanakakut on niiiin hyviä. tuo täyte varsinkin on varmaankin super-nam!
VastaaPoistaPianissimo
Pianissimo: Voihan räkä, ohjeessa on kauhee painovirhe!
VastaaPoistaEi vehnäjauhoja, tomusokeria!
hui miten hyvältä näyttää ;)
VastaaPoistaNemo: Kiitos! Maku kyllä ylitti odotukset.
VastaaPoista