Lohikeitto

torstai 12. maaliskuuta 2009

Lohikeitto on yksi lempiruokiani. Ihana kermainen keitto ja seuraksi paahdettua ruisleipää, jonka päällä on reipas kerros voita.
Ravintola Ilveksessä Helsingissä saa taivaallisen hyvää lohikeittoa, suosittelen kokeilemaan.

sipuli
perunoita
laakerinlehtiä
kokonaisia valkopippureita
voita
valkoviiniä
vettä
suolaa
lohta
kermaa
ruohosipulia

Kuori ja pilko sipulit reiluhkoiksi lohkoiksi. Pese ja kuutioi perunat. Sulata voi kattilassa ja freesaa siinä sipulit ja perunat. Lisää kattilaan laakerinlehdet ja valkopippurit. Kaada kattilaan reilusti valkoviiniä ja tarvittaessa vielä vettä. Mausta suolalla, suolaa kuluu reippaasti. Keitä hiljaa kiehuen kunnes perunat ovat kypsiä.
Poista lohesta nahka ja kuutio. Lisää kuutiot kattilaan ja keitä kypsiksi. Lorauta kattilaan kerma ja kuumenna, mutta älä enää keitä.
Annostele keitto lautasille ja koristele ruohosipulisilpulla.

3 kommenttia

  1. Lohikeitto onkin tosi hyvää ja vielä ruisleivän kanssa,nam!

    VastaaPoista
  2. Ilves on paras! Mulle tulee aina mieleen se yksi kerta kauan sitten, kun söit niitä ihania hirvenlihapullia jotka sait keittiöstä pikavauhtia baaritiskille nenän eteesi, kun olit kertonut kuinka kamalasti väsyttää ja kuinka rankka päivä on takana. Elämä virtasi jälleen :D!

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Saakos siellä teillä ruisleipää ollenkaan?

    Anna: Otinko oluenkin?

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements