Chilihillo

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Chilihillo on oiva lisuke monellekin suolapalalle, erityisesti kotijuustolle. Hillo on makeaa ja tulista, muttei liian tulista. Chilejä käsitellessä herkkäihoisimman kannattaa suojata näppinsä. Minä en suojannut ja noin tunnin päästä chilien hypistelystä tuska oli valtaisa. Kuvassa chilihillon alla on Kolatun Verneriä.

150 g punaisia chilejä
1,5 dl (hillo)sokeria
1,5 dl vettä

Poista chileistä siemenet ja siivuta ne. Laita kattilaan chilisuikaleet, sokeri ja vesi ja keitä n. 10 minuuttia. Purkita hyvin pestyyn lasipurkkiin.

11 kommenttia

 1. tosi kaunis ja erilainen juustohillo!

  mä oon yksien texmex-tuparien valmistelujen jälkeen nukkunut kädet kylmissä vesipaljuissa...jälkeen kuulin et maito ois ollu parempi ;) nykyään chilipilkonta menee suosiolla Pastikselle, oli se sen verran tuskasta!

  VastaaPoista
 2. Tällaisesta hillosta en olekaan koskaan kuullut. En osaa kuvitellakaan millainen maku tuossa on, mutta kuulostaa mahtavalta. Tämä täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun, kun tuota hillosokeriakin lojuisi sopivasti käyttämättömänä kaapin perällä.

  VastaaPoista
 3. Namilta kuulostaa.Mä rakastan chiliä ja tuo kuulostaa hyvältä.Maistuuko se vähän samalta kuin se thaimaalainen makea chilikastike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu Chileistä, itse jätin siemenet mukaan ja sain tosi stydiä tavaraa. Eipä tarvitse laittaa paljoa maustamiseen.

   Poista
 4. Siivutetaanko siemenet vai chilit kyselee typerä -Jokke-

  VastaaPoista
 5. Hyppysellinen: Miten se onkin niin, että alkuun ei tunnu miltään ja tunnin päästä et voi koskea enää mihinkään?

  Iisa: Suosittelen kokeilemaan, hillon teko kun on muutenkin helppoa.

  Yaelian: Vähän samanlainen maku juu.

  Jokke: Siemenet biojätteeseen ja chilit siivuiksi. Siementen siivuttaminen saattaisi olla hermoja raastava operaatio. :)
  Jos haluaa oikein tulista hilloa, niin silloin voi siivuttaa chilit siemenineen.

  VastaaPoista
 6. en tajua. ja miten se voi ollakin niin että jos ohjeessa sanotaan että varo siemeniä, meikämanne ajatteli ettei se nyt NIIN tarkkaa voi olla ;)

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa jännittävältä! Kuinkahan kauan tuollainen itse tehty hillo säilyy jääkaapissa? Ei ole hilloamisesta vielä kokemusta!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Jos hillon säilöö steriiliin purkkiin ja pitää kylmässä, niin kyllähän tuo säilyy vaikka maailman tappiin.
  No ei nyt ihan, mutta niin kauan kuin hillo näyttää ja tuoksuu hyvältä, on se käyttökelpoista. Hilloa pitää aina annostella puhtallaa lusikalla (tai muulla välineellä) säilyvyyden takaamiseksi.

  VastaaPoista
 9. Onkohan nesteen määrään tullut so virehe? Jos noilla mitoilla tekee 4 kertaisen, ei hillosokerin määrä ritä alkuunkaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On virhe. Chilihilloon ei kuulu vesi.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements