Parsakaalia ja kuhaa wokkipannun kautta

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Nyt seuraa tunnustus:
Omistan kaksi wokkipannua, mutta en ole eläissäni niin sanotusti wokannut yhtään mitään. Pannut ovat kyllä olleet ahkerassa käytössä, mm. pastakastikkeiden keittämisessä, niihin kun mahtuu niin kätevästi se kattilallinen pastaa, ja kaurapuuron keitossa. Mutta sellaista perusvokkiasiaa, johon tulee nuudelia ja kaikkea en ole itse tehnyt ikuna. Ennen tätä ruokaa siis.
Kuha (tai mikä tahansa vaalea kala) on mainio kumppani parsakaalille. Peruksimmillaan kuha paistetaan pannulla voissa ja maustetaan suolalla ja valkopippurilla ja höyrytettyjen parsakukintojen päälle puristetaan sitruunaa. Tekemässäni vokissa yhdistyivät osittain nuo elementit. Lisäksi hain makumaailmaa Nigellan marinadista ankalla ja Yaelianin salaatinkastikkeesta.

2 rkl cashew-pähkinöitä
1 pieni parsakaali
2 rkl seesamöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
1 – 2 fileetä kuhaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 punainen chili
pieni pala inkivääriä
riisinuudeleita

Paahda cashew-pähkinöihin kuumalla pannulla hieman väriä.
Lisää pannuun pieniksi kukinnoiksi jaettu parsakaali ja seesamiöljy. Sekoita öljy parsaan ja pähkinöihin. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunan mehu sekä hunaja, sekoita kunnes hunaja on sulanut nesteeseen. Peitä kannella ja anna kiehua minuuttia.
Leikkaa kuhasta ruotorivi pois ja pilko kala. Lisää kalakuutiot pannuun ja heti perään kalakastike, riisiviini, silputtu (siemenetön) chili ja siivutettu inkivääri. Anna kiehua pari minuuttia kunnes kala on kypsää.
Lisää nopeasti kuumassa vedessä käytetyt nuudelit, sekoita, jaa tarjolle ja ala nautiskella.
Kylmä olut tähän kylkeen ei haittaa mitään!

2 kommenttia

  1. Nam, herkullisen näköistä! Rakastan wokkiruokia ja wokki onkin ahkerassa käytössä.Kuhaa täällä ei ole,mutta voisi tuota kokeilla jonkun muun fisun kanssa...

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Kiitos! Ja kiitos siitä sitruksisesta nuudelisalaatista vai mikä se oli, jossa oli se erinomainen kastike! Siitä on ollut paljon iloa.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements