Luumurahkalla ja luumuhillolla täytetyt voitaikinaleivokset valmistuvat näpsäkkään valmiista aineksista. Enempi piperrystä kaipaava tekee taikinan, hillon ja rahkan tietenkin itse.
Luumurahkaleivokset
valmiita voitaikinalevyjä
kanmunaa
torttuhilloa
Valion luumu-kanelirahkaa
tomusokeria
Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli levyt jauhotetulla alustalla 1-2 millin paksuisiksi. Leikkaa taikinasta haluamallasi isolla piparimuotilla muotoja. Siirrä varovasti uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele muodot kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa kultaisiksi.
Leikkaa muodot sahalaitaisella veitsellä kanneksi ja pohjaksi heti kun näpit kestävät kuumien leivonnaisten käsittelyn. Sipaise veitsellä joka pohjaan n. teelusikallinen torttuhilloa ja reilusti rahkaa. Aseta kannet päälle ja sihtaa päälle tomusokeria.
VINKKI: Käytä käulimisen apuna jauhoja ja isoa piparimuottia. Muodot kutistuvat uunissa reilusti ja jos ne siirrettäessä pellille pääsevät venymään ja vanumaan, on muoto uunituksen jälkeen jotain ihan muuta kuin valittu.
Ohje on Valion ja rahka blogin kautta saatu.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti