Paistettu valkohomejuusto - 7. luukku

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Syntisen hyvä jälkkäri syntyy uunissa kuumennetusta valkohomejuustosta, jonka päälle kasataan manteleita ja valutetaan hunajaa. Siis järjettömän törkeen hyvää! Jos yksi juustokiekko per ruokailija tuntuu äkkiseltään paljolta, voin vakuuttaa, ettei ole.



Juustona käytin Helsingin meijeriliikkeen Linnunlaulua, mutta mikä tahansa pikkukiekko valkohomejuustoa (brie) käy hyvin. Isosta kiekosta saa näyttävän jälkkärin isommalle porukalle.

Paistettu valkohomejuusto

1 pieni juustokiekko per ruokailija
1 rkl manteleita
juoksevaa hunajaa

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Laita juustokiekot pellille leivinpaperin päälle ja paista 10-15 minuuttia. Juusto on valmis kun se pullistuu, mutta on vielä ehjä.
Rouhi mantelit karkeasti. Kasaa rouhetta kuumien juustokiekkojen päälle ja valuta pisteeksi iin päälle hunajaa.
Tarjoa heti!

Vinkki: Leikkaa leivinpaperista pyöriöt juustokiekkojen alle. Kuuman kiekon liikuttaminen pelliltä tarjoilulautaselle helpottuu huomattavasti, etenkin jos se pääsee vähän halkeamaan.

2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements