Pipari-pavlova - 22. luukku

maanantai 22. joulukuuta 2014

Piparkakkupavlovan juju on marenkipohjan päälle lastattava piparimausteinen rahka ja piparikoristeet. Rahkan päälle voi laittaa hedelmiä, karkkeja, granaattiomenansiemeniä tai marjoa tai sitten vaan olla laittamatta.
Itse olisin jotenkin aikuisrajoitteisena valinnut pipareiksi vain jotain samanmuotin kappaleita, kuten minikokoisia lumiukkoja, ja asetellut niitä jonkun kaavan mukaan. Kolmevuotias Lapsiprinsessa I valikoi psykedeelisiä eläimiä ja tyytyi vähempiin, mutta isompiin ja vapaaseen muodostelmaan.


Pipari-pavlova

Marenki

4 kananmunanvalkuaista
3 dl sokeria
1/4 tl etikkaa

Täyte

2 dl kuohukermaa
200 g rahkaa
1 dl sokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
pipareita

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kivikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikkaa ja vatkaa se kunnolla vaahtoon.
Levitä marenki nuolijalla uunipellille leivinpaperin päälle isoksi pyöryläksi, järjestä reunat keskustaa korkeammiksi. Laita uuniin ja laske lämpö sataan asteeseen. Paista 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä marenki uuniin kunnes se (ja uuni) ovat tyystin jäähtyneet. Pohjan voi valmistaa jo päiviä ennen kakun tarjoamista.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja mausteet. Lusikoi rahkatäyte marenkipohjalle, töki täytteeseen koristeksi pipareita.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements