Suklaa-mantelifudge - 21. luukku

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Tahmaisa makea fudge kuuluu jouluun ja sopii tarjottavaksi monenmoisissa juhlissa ja tilaisuuksissa



Valmistusprosessikin on aika vaatimaton, tosin vaatii (ainakin aloittelevalta sokerinkeittäjältä, joihin itse lukeudun) digitaalisen paistomittarin. Malli, jossa anturi on pitkän siiman päässä on paras.



Fudge
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
150 g tummaa suklaata
kourallinen manteleita

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää hunaja ja voi. Keitä hiljalleen kunnes seos on 116-asteista. Keittoaika on piiiiitkä. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää mantelit. Kaada fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jäähdytä ja nosta jääkaappiin jähmettymään, mielellään yön yli. Leikkaa neliöiksi, säilytä jääkaapissa.



Sellainen kokeneempi sokerinkeittäjä ehkä näistä kuvista huomaakin, että fudgeni on hieman rakeista. Koska tokikin suklaa leikkasi juuri viimeisellä hetkellä. Tilanteen olisi voinut saamani neuvojen mukaan korjata lämmittämällä fudgemassa uudelleen ja sekoittamalla voimakkaasti. Koskapa fudgeni jähmetyttyään maistui taivaalliselta eikä kosmeettinen haitta häiritse omaa käyttöä, annoin olla.
Olisi kiva kommenteissa kuulla muiden kokemuksia näistä epäonnistumisista ja miten ne korjataan.



2 kommenttia

  1. Oi, mantelit tuovatkin fugdeen varppina sopivan, rouskuvan lisän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nehän voisi laittaa rouheenakin. Ja hei, tummaa suklaata ja manteleita, superfoodia!

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements